Een Groot Bestand Comprimeren

Inhoudsopgave:

Een Groot Bestand Comprimeren
Een Groot Bestand Comprimeren

Video: Een Groot Bestand Comprimeren

Video: Een Groot Bestand Comprimeren
Video: PDF bestanden comprimeren 2024, April
Anonim

Om bestanden over netwerkverbindingen over te dragen of ze op verwisselbare media te transporteren, is het wenselijk om de grootte te beperken tot enkele limieten, die worden bepaald door de netwerkbandbreedte of de capaciteit van de verwisselbare media. Met bestanden waarvan de grootte niet in deze frames past, moet u extra manipulaties uitvoeren - compressie of splitsing in delen. Hiervoor worden in de regel archiveringsprogramma's gebruikt.

Een groot bestand comprimeren
Een groot bestand comprimeren

instructies:

Stap 1

Installeer een archiveringstoepassing op uw systeem als deze nog niet in uw arsenaal aan hulpprogramma's staat. De WinRAR-archivering is tegenwoordig de meest voorkomende onder Russisch sprekende computergebruikers, en WinZIP heeft nog steeds de voorkeur in de rest van het Europese deel van het continent en op het Amerikaanse continent. De concurrentie tussen deze twee marktleiders is de gratis 7-ZIP-app. Welke optie u ook kiest, elk van hen biedt de mogelijkheid om een van deze drie archiveringsindelingen te gebruiken, en bovendien een hele reeks indelingen van derden. Hieronder staan de gebruiksscenario's waarbij de WinRAR-archiver als voorbeeld wordt gebruikt.

Stap 2

Zoek het bestand op uw computer dat u wilt comprimeren. Tijdens het installatieproces voegt het archiveringsprogramma extra functies toe aan Windows Verkenner, dus het is niet nodig om het programma zelf te starten en het te gebruiken om naar het gewenste bestand te zoeken. Gebruik de methode die u gewend bent - als u bijvoorbeeld alle bestanden op uw bureaublad opslaat, klikt u met de rechtermuisknop op het gewenste bestand. Hetzelfde kan worden gedaan door Explorer (win + e) uit te voeren en naar de map te gaan waar het bestand is opgeslagen.

Stap 3

Selecteer een van de items met betrekking tot archivering in het contextmenu - er moeten er meerdere zijn. Als het bestand bijvoorbeeld BigFile.psd heet, klikt u op de regel Add to Archive BigFile.rar. De archiver comprimeert het bestand met de standaardinstellingen en maakt een bestand met de opgegeven naam in dezelfde map. Als u in het contextmenu het item "Toevoegen aan archief" selecteert, opent de applicatie een venster waarin u zelfstandig de instellingen voor het archief dat wordt aangemaakt kunt selecteren. De instelling die verantwoordelijk is voor de compressieverhouding van het bestand staat op het tabblad "Algemeen" en heeft de kop "Compressiemethode". Selecteer een van de zes opties in de vervolgkeuzelijst, houd er rekening mee dat de tijd die nodig is om het archief te comprimeren en vervolgens uit te pakken afhankelijk is van deze keuze. Druk op de knop "OK" om de procedure te starten.

Stap 4

Bepaalde soorten bestanden (zoals video's) zijn al bijna tot de limiet gecomprimeerd, dus het archiveren ervan heeft geen significant effect. In dit geval kunt u profiteren van de mogelijkheid van de archiver om archieven met meerdere volumes te maken, dat wil zeggen, het bestand opsplitsen in verschillende delen van een bepaalde grootte, die, nadat ze over het netwerk of op verwijderbare media zijn verplaatst, eenvoudig kunnen worden samengevoegd tot het origineel het dossier. Om dit te doen, selecteert u het item "Toevoegen aan archief" in het contextmenu en specificeert u vervolgens in het veld "Verdelen in volumes op grootte …" de maximale grootte van elk archiefbestand met meerdere volumes. Als u bijvoorbeeld 100m in dit veld invoert, wordt de limiet ingesteld op honderd megabytes en is 500k gelijk aan 500 kilobytes.

Aanbevolen: