Een Archief Comprimeren

Inhoudsopgave:

Een Archief Comprimeren
Een Archief Comprimeren

Video: Een Archief Comprimeren

Video: Een Archief Comprimeren
Video: Apple MacOS 2-3: Bestanden comprimeren 2024, Mei
Anonim

Windows heeft ingebouwde bestandscompressie. Gecomprimeerde bestanden nemen minder ruimte in beslag op uw harde schijf en kunnen sneller naar een andere computer of partitie worden verplaatst dan niet-gecomprimeerde bestanden. Gecomprimeerde bestanden zijn ook handiger om per e-mail te verzenden. Om een bestand of map te comprimeren met behulp van de ingebouwde Windows-tools, hoeft u slechts een paar eenvoudige handelingen uit te voeren.

Een archief comprimeren
Een archief comprimeren

instructies:

Stap 1

Zoek het bestand of de map die u wilt comprimeren. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map, selecteer Uploaden en klik vervolgens op Gecomprimeerde ZIP-map.

Stap 2

Na het uitvoeren van deze opdracht verschijnt een gecomprimeerde map in dezelfde map als de bronbestanden of -mappen. Als u een nieuw bestand of nieuwe map aan een bestaande gecomprimeerde map moet toevoegen, sleept u het gewoon naar die gecomprimeerde map.

Stap 3

Om een enkel bestand of map uit een gecomprimeerde map te extraheren, moet u erop dubbelklikken om het te openen. Sleep vervolgens de gewenste bestanden of mappen van de gecomprimeerde map naar de nieuwe locatie. Om de volledige inhoud van een gecomprimeerde map uit te pakken, klikt u met de rechtermuisknop op de map en selecteert u vervolgens Alles uitpakken.

Stap 4

De compressieverhouding (d.w.z. de verhouding van het volume dat wordt ingenomen door bestanden op de harde schijf vóór het archiveren tot het volume dat door het archief wordt ingenomen) hangt af van het type bestanden en de gebruikte archiver. Tekstbestanden kunnen het beste worden gecomprimeerd, terwijl het comprimeren van video- of audiobestanden en afbeeldingen niet leidt tot ruimtewinst, aangezien bijna alle gangbare multimediaformaten, waaronder JPEG, MP3 of MPEG, aanvankelijk al voorzien in compressie van hun inhoud met een grote verhouding…

Stap 5

Voor archieven die zijn gemaakt met behulp van de ingebouwde Windows-archivering, is de compressieverhouding in de regel niet groter dan 1, 3 - 1, 4. Met behulp van archiveringsmiddelen van derden - betaald (WinRar of ALZip) of gratis (7-Zip, FreeArc) - hiermee kunt u archieven maken met een hogere compressieverhouding (tot 3 - 5). Hoe hoger de compressieverhouding, hoe meer tijd de archiver nodig heeft om bestanden te comprimeren en vervolgens uit te pakken.

Stap 6

Met archivers kunt u archieven maken met speciale eigenschappen - bijvoorbeeld beveiligd met een wachtwoord of opgedeeld in delen (volumes) die een door de gebruiker opgegeven grootte niet overschrijden. Ze kunnen ook worden gebruikt om zelfuitpakkende archieven te maken met de extensie.exe en kunnen zelfs worden uitgepakt op een computer waarop niet de juiste archiver is geïnstalleerd. Het is onmogelijk om dergelijke archieven te maken met standaard Windows-tools.

Aanbevolen: