Hoe De Bitdiepte Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bitdiepte Te Bepalen?
Hoe De Bitdiepte Te Bepalen?

Video: Hoe De Bitdiepte Te Bepalen?

Video: Hoe De Bitdiepte Te Bepalen?
Video: Bit Diepte en fotobeoordeling 2024, April
Anonim

Met de komst van 64-bits processors begonnen softwareontwikkelaars programma's, inclusief besturingssystemen, vrij te geven voor een specifieke CPU-architectuur. Wanneer u een versie van een toepassing kiest, moet u de bitness weten van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd.

Hoe de bitdiepte te bepalen?
Hoe de bitdiepte te bepalen?

instructies:

Stap 1

Windows Vista of Windows 7 Klik op de knop "Start" op de taakbalk, typ het woord "systeem" in het zoekveld en nadat de resultaten zijn weergegeven, klikt u op "Systeem" in de lijst "Programma's". In het venster dat verschijnt, ziet u informatie over de bitness van het besturingssysteem in het gedeelte "Systeemtype".

Stap 2

Een andere manier om hetzelfde venster te openen, is door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad te klikken en de opdracht "Eigenschappen" in het contextmenu te selecteren.

Stap 3

In sommige gevallen wordt de bitdiepte van het besturingssysteem niet weergegeven in het venster "Systeem", maar er is een andere manier om deze informatie te krijgen zonder toevlucht te nemen tot software van derden. Klik op de knop Start, typ systeem in het zoekvak en klik vervolgens op Systeeminformatie.

Stap 4

Als de sectie Systeemoverzicht is geselecteerd in het navigatievenster, vindt u informatie over de bitdiepte in de sectie Systeemtype van de sectie Element.

Stap 5

Windows XP of Windows Server 2003 Open het menu Start en klik op Uitvoeren. Voer de opdracht sysdm.cpl in en druk op Enter. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Algemeen" en lees onder de kop "Systeem" de informatie over de bitness van het geïnstalleerde besturingssysteem.

Stap 6

Hetzelfde venster met de gegevens die u nodig hebt, kan worden geopend door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken en de opdracht "Eigenschappen" te selecteren in het contextmenu.

Stap 7

Open de console "Uitvoeren" vanuit het menu "Start", typ winmsd.exe in het invoerveld en druk op de Enter-toets of de knop "OK". Ga naar het gedeelte Processor als Systeemoverzicht is geselecteerd in het navigatievenster.

Stap 8

De waarde van het Processor-item begint met ia64 of AMD64 als de CPU-architectuur 64-bits is, en als het 32-bits is, dan vanaf x86.

Aanbevolen: