Zijkanten Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Zijkanten Verwijderen In Photoshop
Zijkanten Verwijderen In Photoshop

Video: Zijkanten Verwijderen In Photoshop

Video: Zijkanten Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Met de digitale tools voor het retoucheren van foto's die tegenwoordig door professionele grafische editors worden aangeboden, kunt u onvolmaakte afbeeldingen tot in de perfectie brengen. De huid gladmaken, de spieren vergroten, de zijkanten verwijderen - dit alles kan door middel van beeldverwerking. Bijvoorbeeld in Adobe Photoshop.

Zijkanten verwijderen in Photoshop
Zijkanten verwijderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - een bestand met de originele afbeelding.

instructies:

Stap 1

Open het bestand in Adobe Photoshop met de afbeelding van de persoon die u wilt repareren door de zijkanten te verwijderen. Om dit te doen, klikt u in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu op het item "Open …" of drukt u eenvoudig op de toetsen Ctrl + O op het toetsenbord. Er verschijnt een dialoog. Selecteer daarin een bestand en klik op "Openen".

Stap 2

Activeer het filter Uitvloeien. Selecteer het item met deze naam in het gedeelte Filter van het hoofdmenu van de toepassing of druk op de toetscombinatie Shift + Ctrl + X. Gebruik de knoppen + en - onderaan het voorbeeldvenster, of gebruik het zoomgereedschap, dat kan worden geactiveerd met de knop in het rechterdeelvenster, om de juiste weergaveschaal voor uw werk te selecteren.

Stap 3

Begin met het instellen van het hulpmiddel voor beeldcorrectie. Klik op de knop Pucker Tool aan de rechterkant van het dialoogvenster of druk op S op uw toetsenbord. Voer in de groep Gereedschapsopties aan de rechterkant opties in de tekstvakken in.

Stap 4

Door de waarde van het veld Penseelgrootte te wijzigen, selecteert u de grootte van het penseel waarmee de correctie wordt uitgevoerd. De initiële diameter kan ongeveer gelijk worden ingesteld aan de hoogte van het bewerkte beeldfragment. Om de waarde van deze parameter te selecteren, beweegt u eenvoudig het penseel over de afbeelding van de zijde die u wilt verwijderen. Zorg ervoor dat het te knijpen gebied volledig of bijna volledig in de cirkel past.

Stap 5

Wijzig de waarde van de parameter Borsteldruk. Hiermee wordt het effect van het gereedschap op het beeld bepaald. Kies voor de eerste correctiepogingen een niet al te grote waarde, rond de 30%. Stel de Borsteldichtheid in op ongeveer 50. Verander de Borstelsnelheid in 5-15. Hoe groter het is, hoe sneller de correctie plaatsvindt.

Stap 6

Verwijder de zijkanten van de foto. Verplaats de muiscursor naar de gewenste locatie in de afbeelding. Klik eenmaal. Beoordeel de aard van de aangebrachte wijzigingen. Als u er niet tevreden mee bent, drukt u op Ctrl + Z of de knop Reconstrueren en wijzigt u de positie van het penseel of de diameter ervan. Klik of sleep (terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt) op de verwijderde zijkanten met een penseel om het gewenste resultaat te bereiken. Klik na het voltooien van de correctie op de knop OK om de wijzigingen op te slaan.

Stap 7

Sla de afbeelding op in het gewenste formaat. Druk op Ctrl + S of klik op het item Bestand in het hoofdmenu en selecteer vervolgens "Opslaan als …". Geef het formaat, de doelmap en de bestandsnaam op. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: