Hoe Map Te Maken, Bestand In

Inhoudsopgave:

Hoe Map Te Maken, Bestand In
Hoe Map Te Maken, Bestand In

Video: Hoe Map Te Maken, Bestand In

Video: Hoe Map Te Maken, Bestand In
Video: 004 Windows 10 OneDrive mappen maken en bestanden opslaan 2024, April
Anonim

U hebt voet gezet op het pad van het beheersen van een computer en wilt weten wat deze bestanden, mappen zijn en waarom ze nodig zijn. In een kort overzicht zullen we proberen deze concepten te begrijpen en te leren hoe ze te creëren.

Hoe maak je een map, bestand aan
Hoe maak je een map, bestand aan

instructies:

Stap 1

Alle informatie op een computer wordt opgeslagen in bestanden (gebied van een schijf of ander opslagmedium met een specifieke naam). Ze bevinden zich op hun beurt in mappen en submappen (mappen). Bestanden worden gemaakt door programma's (tijdens de installatie) of door u (bij het doen van enig werk). De geïnstalleerde programma's organiseren de structuur zelf en "plaatsen" bestanden in mappen. Als je wat werk hebt gedaan, moet je het aangemaakte bestand zelfstandig weggooien (noem het een naam, plaats het op een schijf, enz.).

Er zijn veel toepassingen voor het maken van bestanden. Ook als je Microsoft Office nog niet hebt geïnstalleerd, kun je met de standaard applicaties die in het besturingssysteem zijn ingebouwd heel eenvoudig tekstbestanden, afbeeldingen, foto's bewerken, etc. Procedure: open het programma, maak een bestand aan. Nu moet het gered worden. Selecteer in het menu "bestand" het item "opslaan" of "opslaan als". Geef in het geopende venster een naam aan het bestand. Je kunt elke naam kiezen, maar probeer hem zo te maken dat je hem later gemakkelijk kunt vinden (weerspiegeling van de betekenis van de gemaakte). Bij het benoemen kun je zowel Latijn als Cyrillisch gebruiken - dat is meer naar je zin. Als je "vrienden" bent met Engels, kies dan voor het Latijnse alfabet - dit zal enorm helpen bij het herstellen van verloren informatie.

Stap 2

Vervolgens moet u dit bestand ergens plaatsen. Dat kan natuurlijk, en op de desktop of gewoon op de C-schijf, maar wat wordt het na enkele weken werk? Je zult zelf niet kunnen vinden wat je al hebt gemaakt (de naam was vergeten, ik weet de tijd niet meer - waar te zoeken?). Daarom moet u alles zorgvuldig in mappen ordenen. U kunt dit direct doen wanneer u het bestand opslaat door het pad op te geven. Als een dergelijke map niet bestaat, wordt deze automatisch aangemaakt. Bij het installeren van Windows wordt automatisch de map "Documenten en instellingen" gegenereerd, daarin - "Mijn documenten". Het is gemaakt voor het gemak van het werk, standaard wordt voorgesteld om er catalogi in te maken en uw documenten op te slaan. Heb je nog vragen? Hiervoor is er internet.

Stap 3

U kunt eenvoudig een mapbestand (directory) maken in Verkenner - een Windows-tool. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op een leeg veld in de map waar u een map wilt maken, selecteert u "creëren" en vervolgens "map" (of een bestand van een willekeurig type, bijvoorbeeld "bitmap"). Na het invoeren van de naam wordt de map of het bestand aangemaakt. Door het nieuw gemaakte bestand te openen, gaat u naar de toepassing die overeenkomt met het type van het gemaakte bestand, waar u het kunt bewerken. Dus in ons voorbeeld wordt het Paint-programma geopend om te bewerken, waarin u de gewenste afbeelding maakt.

Stap 4

Naast Explorer zijn er een groot aantal speciale programma's voor bestandsbewerkingen - "bestandsbeheerders". Ze zijn ontworpen voor verschillende besturingssystemen (DOS, Windows, Lotus, enz.). Voor hen is alles wat hierboven is gezegd waar - d.w.z. om te maken, kunt u het contextmenu gebruiken (klik met de rechtermuisknop). Daarnaast is het mogelijk om directories (mappen) aan te maken met de F7-toets. Wanneer u de locatie hebt gevonden waar u een nieuwe map wilt maken, drukt u op de functietoets F7, geeft u een naam op voor de nieuwe map en klikt u op OK. De map wordt direct aangemaakt. Het is erg handig om op deze manier mappen met identieke namen te maken. Als ze enigszins verschillen (bijvoorbeeld op nummer), dan moet je naar de reeds gemaakte map gaan, standaard wordt dezelfde naam aangeboden, het nummer wijzigen, en dat is alles.

Aanbevolen: