Hoe Wachtwoord Uit Excel Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Wachtwoord Uit Excel Te Verwijderen
Hoe Wachtwoord Uit Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Wachtwoord Uit Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Wachtwoord Uit Excel Te Verwijderen
Video: 3 Ways To Unprotect Excel Sheets: Crack AND Restore Unknown Passwords 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen of verwijderen van wachtwoordbeveiliging van een werkmapbestand, blad, toegang tot een geselecteerd bereik is een van de meest gebruikte functies van Excel, opgenomen in de Microsoft Office-suite. De oplossing voor dit probleem vereist geen tussenkomst van extra software en wordt geleverd door standaard applicatietools.

Hoe wachtwoord uit Excel te verwijderen
Hoe wachtwoord uit Excel te verwijderen

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu van het Windows-systeem door op de knop "Start" te klikken en de link "Alle programma's" te openen om de procedure uit te voeren voor het verwijderen van wachtwoordbeveiliging voor de geselecteerde werkmap, het geselecteerde blad of toegang tot het Excel-toepassingsbereik. Vouw Microsoft Office uit en start Excel. Open het te annuleren document met wachtwoordbeveiliging en open het menu "Bestand" in het bovenste servicepaneel van het programmavenster.

Stap 2

Selecteer het item "Opslaan als" en vouw het menu "Extra". Specificeer het item "Algemene parameters" en dubbelklik op de sterretjes in de regel "Wachtwoord om te openen". Gebruik de Del-softkey om de gewenste actie te selecteren en bevestig uw selectie met de OK-toets. Autoriseer de annulering van wachtwoordbeveiliging voor het geselecteerde boek door op de knop "Opslaan" te klikken en pas de opgeslagen wijzigingen toe door op de knop "Ja" te klikken in het systeemverzoekvenster dat wordt geopend.

Stap 3

Zoek het Excel-blad dat uit de wachtwoordbeveiliging moet worden verwijderd en open het menu "Extra" van het bovenste servicepaneel. Geef de regel "Bescherming" op en gebruik de opdracht "Blad beveiligen opheffen". Autoriseer de uitvoering van de noodzakelijke acties door uw wachtwoord in het daarvoor bestemde veld van de systeemaanvraag in te voeren.

Stap 4

Gebruik het hierboven beschreven algoritme van acties om de toegang tot het geselecteerde bereik op te heffen en specificeer het subcommando "Wijzigen van bereiken toestaan" in het gedeelte "Bescherming" van het menu "Extra". Geef het bereik op waarvan de beveiliging moet worden opgeheven in de met wachtwoord ontgrendelde bereiken van de catalogus met beveiligde bladen en autoriseer de toegepaste wijzigingen door op de knop Verwijderen te klikken.

Stap 5

Vouw het menu "Extra" van het bovenste servicepaneel van het Excel-venster uit om de geselecteerde werkmap te beveiligen en selecteer het item "Bescherming". Gebruik de opdracht "Beveiliging van een boek opheffen" en autoriseer de actie door het wachtwoord in het juiste veld van het systeemverzoek in te voeren. Houd er rekening mee dat het verwijderen van wachtwoordbeveiliging voor een Excel-werkmap automatisch het wijzigingslogboek verwijdert en uit de categorie Algemeen verwijdert. Als u een werkmap zonder wachtwoord beschermt, behoudt u de status 'Algemeen'.

Aanbevolen: