Een Wachtwoord Instellen In Een Document

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen In Een Document
Een Wachtwoord Instellen In Een Document

Video: Een Wachtwoord Instellen In Een Document

Video: Een Wachtwoord Instellen In Een Document
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, Mei
Anonim

Bijna op elk forum, waarvan het onderwerp is gewijd aan het werken met kantoortoepassingen, wordt voortdurend de vraag gesteld om uw documenten te beschermen met een wachtwoord. Het lijkt erop dat het onderwerp al tot gaten is gewist, maar niet alle gebruikers van de Microsoft Office-suite met applicaties weten hoe ze hun document kunnen beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Er zijn veel tools, variërend van eenvoudige wachtwoordbeveiliging met een teksteditor tot het gebruik van speciale programma's.

Een wachtwoord instellen in een document
Een wachtwoord instellen in een document

Noodzakelijk

Tekstdocument, teksteditor MS Word

instructies:

Stap 1

U kunt uw document direct beveiligen nadat het is gemaakt of bewerkt. Klik op het menu Extra en selecteer vervolgens Opties. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Beveiliging". U kunt een wachtwoord maken om het bestand te bekijken of te bewerken. Het is natuurlijk aan te raden om een volledig verbod op het bekijken van het bestand in te stellen, anders kan het worden gefotografeerd en vervolgens worden gescand. Opgemerkt moet worden dat de wachtwoordcomplexiteit hoog moet zijn. Nu zijn er veel programma's die het wachtwoord voor uw document kunnen raden. Maar het werk van deze programma's kan enkele uren tot meerdere dagen duren, afhankelijk van de complexiteit van het wachtwoord.

Stap 2

Het is bekend dat een groot aantal tekens in een wachtwoord niet betekent dat het betrouwbaar is. Microsoft-programmeurs gebruiken bijvoorbeeld een heel eenvoudig wachtwoord - Wachtwoord. Het lijkt erop dat het woord heel eenvoudig is, maar vertaald in het Russisch betekent het "wachtwoord". Dus wat is het geheim? Het blijkt dat Microsoft-programmeurs het op hun eigen manier schrijven, dat niet elk hacksysteem dit wachtwoord kan berekenen. De spelling is p @ $$ w0rd. Het ziet er prachtig uit, daar zal de auto niet aan denken.

Stap 3

U kunt aanvullende beveiligingsmethoden gebruiken om uw wachtwoord te versterken. Wachtwoordversleuteling maakt van alle inspanningen van aanvallers tijdverspilling. Encryptie kan worden toegevoegd aan het wachtwoord op hetzelfde tabblad "Beveiliging" door op de knop "Geavanceerd" te klikken.

Stap 4

De ambassadeur van succesvolle wachtwoordbeveiliging moet verzinnen en niet gegijzeld worden in zijn cel. De ingevoerde wachtwoorden moeten niet alleen worden onthouden, het is wenselijk om ze op te slaan. Maar het opslaan van wachtwoorden op uw computer is niet rationeel. De beste manier is om wachtwoorden in uw notebook of e-notebook te schrijven, d.w.z. dit zijn de dingen die altijd bij je zullen zijn.

Aanbevolen: