Een Bestand Op Twee Schijven Branden

Inhoudsopgave:

Een Bestand Op Twee Schijven Branden
Een Bestand Op Twee Schijven Branden

Video: Een Bestand Op Twee Schijven Branden

Video: Een Bestand Op Twee Schijven Branden
Video: Een .ISO-bestand branden op CD of DVD met Nero 2024, April
Anonim

Soms gebeurt het dat wanneer u een bestand naar schijf probeert te schrijven, er een bericht verschijnt dat het bestand te groot is. In dit geval moet u het in twee delen verdelen en op twee schijven opnemen. Dit is niet moeilijk om te doen, maar je hebt programma's nodig waarmee je het bestand kunt comprimeren en splitsen.

Een bestand op twee schijven branden
Een bestand op twee schijven branden

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - programma.

instructies:

Stap 1

Installeer allereerst programma's op uw computer waarmee u bestanden kunt archiveren. WinRar of 7-Zip is voldoende. Dit laatste programma is helemaal gratis en WinRar kan alleen gratis worden gedownload in een proefversie die veertig dagen duurt. Nadat het bestand op uw computer is opgeslagen, opent u het programma en volgt u de instructies om het te installeren.

Stap 2

Beweeg met de muis over het bestand dat u op twee schijven wilt branden. Klik met de rechtermuisknop. Afhankelijk van het programma verschijnt direct de optie "Toevoegen aan archief" of moet u eerst de naam van het archiveringsprogramma selecteren (bijvoorbeeld 7-Zip), waarna een nieuw menu verschijnt. Zodra het menu is verschenen, klikt u op de gewenste optie.

Stap 3

Er verschijnt een nieuw venster. Zoek daarin de functie "Verdelen in delen". 7-Zip biedt zelf mogelijke formaten en selecteert het schijfformaat voor opname - cd of dvd. Houd er rekening mee dat u de maximaal toegestane grootte niet moet specificeren, omdat de randen van de schijven gemakkelijk kunnen worden beschadigd en het risico bestaat dat een deel van de gegevens verloren gaat.

Stap 4

Geef het pad op waar u de bestanden wilt opslaan, zodat u ze later niet op uw computer hoeft te zoeken. Het beste opgeslagen op uw bureaublad. Om dit te doen, klikt u op het weglatingsteken naast de bovenste regel. Er verschijnt een nieuw venster waarin u verschillende mappen kunt selecteren om het bestand op te slaan. Selecteer Bureaublad in het linkerdeelvenster. Klik vervolgens op "Ok" of "Voltooien". De knop bevindt zich helemaal onderaan het venster.

Stap 5

De gecomprimeerde documenten verschijnen op het bureaublad. Plaats een schijf, brand het eerste deel, plaats een andere schijf en brand de tweede. Houd er rekening mee dat de bestanden in gecomprimeerde vorm zijn geschreven, dus wanneer u de schijven plaatst, moet u het uitpakken voordat u het bestand ziet. Kopieer eerst de bestanden van beide media naar uw computer. Beweeg vervolgens met de muis erover en druk op de rechtertoets. Selecteer de optie "Bestand uitpakken".

Aanbevolen: