Hoe Twee Schijven Op één Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Schijven Op één Schijf Te Branden
Hoe Twee Schijven Op één Schijf Te Branden

Video: Hoe Twee Schijven Op één Schijf Te Branden

Video: Hoe Twee Schijven Op één Schijf Te Branden
Video: Расточка диска. 2024, April
Anonim

Door uw persoonlijke filmbibliotheek op cd- of dvd-media te branden, kunt u aanzienlijk meer ruimte op uw harde schijf vrijmaken. Tegelijkertijd heb je altijd je eigen videotheek bij de hand. Na verloop van tijd neemt het aantal schijven echter aanzienlijk toe en wordt opslagruimte moeilijker te vinden. De vraag rijst over het optimaliseren van de gebruikte capacitieve bronnen van schijven. In dit geval kan het helpen om twee schijven op één te kopiëren. In dit geval wordt dezelfde informatie op precies twee media minder opgeslagen. U kunt twee schijven op een schijf branden met de Nero-toepassing.

Hoe twee schijven op één schijf te branden
Hoe twee schijven op één schijf te branden

instructies:

Stap 1

Start de Nero Burning ROM-schijftoepassing met behulp van de knop "Start". Plaats een lege cd in het station van uw computer. De grootte mag niet kleiner zijn dan de totale hoeveelheid informatie op de twee gekopieerde schijven. Open in het hoofdmenu van het programma de items "Bestand" "Nieuw …". De wizard voor het branden van cd's of dvd's wordt gestart.

Stap 2

Selecteer in dit venster in het rechterdeelvenster het type schijf in de vervolgkeuzelijst: cd of dvd. De onderstaande lijst toont de verschillende modi voor het schrijven naar schijf. Markeer voor standaard kopiëren het vakje "DVD-ROM (ISO)" of "CD-ROM (ISO)", afhankelijk van het type schijf dat u heeft. Vink in het hoofdvenster van de wizard op het tabblad "Multisessie" het veld "Multisessieschijf starten" aan. Klik op de knop "Nieuw" in het venster.

Stap 3

De toepassing maakt een nieuw project om gegevens naar schijf te schrijven. In de rechterhelft van het venster bevindt zich een browser die het hele systeem voor het doorzoeken van de opgenomen informatie weergeeft. Als u twee schijfbranders op uw computer hebt geïnstalleerd, plaatst u de eerste schijf die u wilt kopiëren in het tweede apparaat. Zoek het opgegeven schijfstation in de toepassingsbrowser en open de map met informatie om te kopiëren.

Stap 4

Als uw computer slechts één apparaat heeft voor het opnemen en lezen van cd-, dvd-media, sla dan eerst alle informatie van beide gekopieerde schijven op de harde schijf van uw pc op. Maak hiervoor een map op de harde schijf aan. Plaats beide schijven één voor één in het station en kopieer de volledige inhoud één voor één naar de map. Plaats daarna een lege schijf opnieuw in het station om op te nemen. Geef in het browservenster van de Nero-toepassing de map op met de inhoud die op schijf moet worden opgeslagen.

Stap 5

Verplaats de hele map met de gekopieerde informatie naar de linkerhelft van het programmavenster. Om dit te doen, pak je de map met de muis en laat je deze los in de linkerhelft van het venster.

Stap 6

Selecteer in het menu het item "Recorder" - "Compilatie branden …". Het venster van het branden naar schijf van de ingevoerde informatie zal beginnen. Stel, indien gewenst, de opnameparameters in dit venster in: snelheid, open of gesloten schijfsessie en andere eigenschappen. Klik op de knop "Branden" om de opname te starten.

Stap 7

Als u gegevens van twee schijven opneemt via het tweede station, maakt u na het einde van de opname ook het project opnieuw en schakelt u het selectievakje "Doorgaan met multisessieschijf" in de wizardinstellingen in. Plaats de tweede schijf die u wilt kopiëren en verplaats ook de inhoud ervan in uw browser naar een opneembare schijf.

Stap 8

Brand de schijf met dezelfde opdracht "Branden". Wanneer de opname is voltooid, springt het apparaat uit de schijflade. Nu heb je een van de twee schijven.

Aanbevolen: