Een Beeldscherm Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Een Beeldscherm Verwijderen?
Een Beeldscherm Verwijderen?

Video: Een Beeldscherm Verwijderen?

Video: Een Beeldscherm Verwijderen?
Video: Een los beeldscherm aansluiten op je laptop (Windows) + de instellingen 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om een screenshot te maken om documenten en tutorials te maken, en dit geldt niet alleen voor afbeeldingen, maar ook voor video-opnames van wat er op het computerscherm gebeurt. Hiervoor kunt u speciale programma's gebruiken.

Een beeldscherm verwijderen?
Een beeldscherm verwijderen?

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Maak een screenshot met behulp van standaard Windows-besturingssysteemtools. Open hiervoor het venster dat u wilt vastleggen en druk vervolgens op de toets Print Screen op het toetsenbord. De huidige schermafbeelding wordt op het klembord geplakt. Om een momentopname te maken, gaat u naar een grafische editor, bijvoorbeeld Adobe Photoshop, maakt u een nieuw document aan en selecteert u de opdracht "Plakken" in het contextmenu. De schermafbeelding van de monitor is klaar.

Stap 2

Gebruik speciale software voor het vastleggen van schermen. Snagit kan bijvoorbeeld niet alleen een screenshot van het scherm maken, maar ook een specifiek gebied vastleggen. Wanneer u op de Print Screen-toets drukt, verschijnt er een kader waarmee u een deel van het scherm moet selecteren om vast te leggen. Daarna verschijnt de afbeelding in het programma, van daaruit kan het worden gekopieerd en geplakt in het gewenste document of een andere locatie. Ga naar de website van de fabrikant om een proefversie van het programma te krijgen https://www.techsmith.com/download/trials.asp, selecteert u de optie Nu downloaden naast de Snagit-programmanaam

Stap 3

Leg uw computerscherm vast met UVScreenCamera. U kunt het downloaden op de website van de fabrikant https://www.uvsoftium.ru/, volg de link en selecteer de opdracht "Download". Installeer het programma op je computer om een video-opname te maken van wat er op het scherm gebeurt

Stap 4

Start het programma, ga naar het menu "Opnamegebied" en specificeer waar de video zal worden opgenomen (vanaf het volledige scherm, vanuit een geselecteerd gebied of vanuit een specifiek venster). Selecteer vervolgens de optie "Verbergen tijdens opname", hiermee kunt u het programmavenster verbergen nadat de opname is gestart. Stel indien nodig de cursor en de geluidsopnameoptie in. U kunt ook de optie "Doorschijnende vensters" instellen.

Stap 5

Om de opname vanaf het scherm te starten, drukt u op de overeenkomstige knop, als u dit proces stopt en vervolgens hervat, begint de opname vanaf het moment dat deze werd gestopt. Om video op te nemen vanaf een nieuwe locatie, selecteert u "Nieuw" in het menu "Bestand". Druk op de F10-toets om te stoppen met het opnemen van video van het scherm. Ga vervolgens naar het menu "Bestand", selecteer de optie "Exporteren" om de opgenomen video op te slaan.

Aanbevolen: