Hoe De Tijd In XP Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd In XP Aan Te Passen
Hoe De Tijd In XP Aan Te Passen

Video: Hoe De Tijd In XP Aan Te Passen

Video: Hoe De Tijd In XP Aan Te Passen
Video: muis_xp.flv 2024, Mei
Anonim

Ondanks het feit dat het besturingssysteem Windows XP lang geleden is uitgebracht, blijft het nog steeds erg populair en in trek. Als u het correct configureert, werkt uw computer stabiel en zonder onderbrekingen. Een belangrijke factor bij het instellen van het besturingssysteem is de tijdsinstelling, die nodig is voor een stabiele werking van het systeem. Als de datum en tijd niet correct zijn ingesteld op uw computer, kunt u problemen ondervinden bij het bijwerken van uw antivirussoftware of het registreren van bepaalde software.

Hoe de tijd in XP aan te passen
Hoe de tijd in XP aan te passen

Noodzakelijk

een computer met Windows XP

instructies:

Stap 1

Klik op Begin. Ga dan naar het "Configuratiescherm". Zoek in het Configuratiescherm het onderdeel Datum en tijd en selecteer het. Er verschijnt een venster dat in twee delen zal worden verdeeld. Aan de linkerkant kunt u de datum aanpassen. Er zijn twee pijlen in dit venster. Met de uiterste pijl aan de linkerkant kunt u de maand selecteren. Klik erop en er verschijnt een lijst met maanden. Selecteer degene die je wilt.

Stap 2

Met de pijlen rechts kunt u het jaar instellen. Gebruik ze om het jaar te selecteren. Als alternatief kunt u het eenvoudig met de linkermuisknop selecteren en vervolgens de gewenste registreren met behulp van de toetsen. Nadat u de maand en het jaar hebt geselecteerd, gaat u verder met het selecteren van de datum. Er is een kalender in het venster. Kies gewoon de juiste datum op deze kalender.

Stap 3

Aan de rechterkant van het raam staat een afbeelding van een klok. Er staat een tijdsaanduiding onder: uren, minuten en seconden. Rechts staat een pijl. Markeer eerst de uren en gebruik vervolgens de pijlen om de juiste waarde te selecteren. Pas dan ook de minuten en seconden aan. In dit geval kunt u naast de pijlen ook het toetsenbord gebruiken. Nadat u alle instellingen heeft gemaakt, klikt u op de knop "Toepassen", en alle instellingen worden opgeslagen.

Stap 4

Ga daarna naar het tabblad "Tijdzone". Klik op de pijl. Er verschijnt een lijst met tijdzones. Selecteer uit deze lijst de tijdzone waarin u woont. Klik daarna ook op "Toepassen". Als u wilt, kunt u het vakje naast de regel "Zomertijd en terug" aanvinken als een dergelijke overgang in uw regio wordt uitgevoerd.

Stap 5

Ga dan naar het tabblad "Internettijd". Vink het vakje aan naast de regel 'Synchroniseren met een tijdserver op internet'. Klik dan ook op Toepassen. Nu wordt de tijd automatisch gesynchroniseerd met internet. Doe het raam dicht. U zult zien dat de tijd die wordt weergegeven in de rechterbenedenhoek van het bureaublad is gewijzigd.

Aanbevolen: