Hoe De Ondertitelgrootte Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Ondertitelgrootte Te Vergroten
Hoe De Ondertitelgrootte Te Vergroten

Video: Hoe De Ondertitelgrootte Te Vergroten

Video: Hoe De Ondertitelgrootte Te Vergroten
Video: TV ondertiteling uitspreken of vergroten (Webinar) 2024, Mei
Anonim

Moderne videocamera's hebben de mogelijkheid om ondertitels op de afbeelding te plaatsen. Als u niet tevreden bent met de grootte van de tekst in ondertitels, kunt u deze wijzigen. Wijzig hiervoor de weergave-instellingen in de speler of gebruik speciale programma's.

Hoe de ondertitelgrootte te vergroten
Hoe de ondertitelgrootte te vergroten

instructies:

Stap 1

Volg deze link - https://k-lite-codec.com/, klik in de rechterbovenhoek op het pictogram "Download". Binnen enkele minuten zal het programma "K-Lite Codec Pack" naar uw pc worden gedownload. Het ondersteunt de meeste videoformaten en bevat een mediaspeler waarmee je ondertitels kunt vergroten tijdens het kijken.

Stap 2

Na het downloaden van het programma, installeer het. Ga na de installatie naar het menu "Instellingen" en selecteer ondersteuning voor alle formaten voor het afspelen van videobestanden. Om dit te doen, vinkt u de vakjes aan voor elk formaat dat door het programma wordt voorgesteld. Start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 3

Ga naar de map die het gewenste videobestand bevat. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Openen met het programma …". Er verschijnt een venster op de monitor, waarin alle toepassingen worden weergegeven die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Selecteer het eerder geïnstalleerde K-Lite Codec Pack. Als er geen programma in de lijst staat, voegt u het handmatig toe. Om dit te doen, klikt u op de knop "Bladeren", in de map die verschijnt, gaat u naar de map "Program Files", de map bevat het programmapictogram. Selecteer het en klik op "OK".

Stap 5

Voer het ondertitelvideobestand uit in het K-Lite Codec Pack. Wanneer de opname begint te spelen, klikt u op de knop "Pauze", in de bovenste werkbalk, opent u het menu-item "Afspelen" en vervolgens "Ondertitelingsinstellingen". Geef in het venster dat verschijnt de gewenste grootte en kleur van de ondertitels op. Verhoog de grootte- en kleurparameters totdat ze duidelijk door uw gezichtsvermogen worden waargenomen. Gebruik bij het aanpassen van de kleur geen heldere, wit heeft de voorkeur, omdat dergelijke ondertitels het duidelijkst zichtbaar zijn op het scherm en niet versmelten met het algemene beeld.

Stap 6

Klik na het configureren van de parameters op de knop "Toepassen". Wanneer u nu een opname met ondertiteling bekijkt, zal de speler automatisch de parameters opnemen die u hebt ingesteld.

Aanbevolen: