Een Verborgen Bestand Vinden In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Verborgen Bestand Vinden In Windows 7
Een Verborgen Bestand Vinden In Windows 7

Video: Een Verborgen Bestand Vinden In Windows 7

Video: Een Verborgen Bestand Vinden In Windows 7
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem is het mogelijk om het kenmerk "Verborgen" in te stellen in de eigenschappen van een map of bestand. Daarna wordt het object niet meer weergegeven op het bureaublad, in het venster "Verkenner" en andere toepassingen. In de OS-instellingen kunt u echter een voorwaarde instellen waaronder absoluut alle objecten, inclusief verborgen objecten, beschikbaar worden voor normale bewerkingen, inclusief het zoeken naar bestanden.

Een verborgen bestand vinden in Windows 7
Een verborgen bestand vinden in Windows 7

instructies:

Stap 1

U hebt toegang tot de gewenste instellingen via de "Verkenner" - start deze door te dubbelklikken op het pictogram "Computer" op het bureaublad. Als het bureaublad wordt gesloten door toepassingsvensters, kunt u met de rechtermuisknop op "Start" klikken en de opdracht "Open Explorer" selecteren, of gewoon op de Win + E-toetscombinatie drukken.

Stap 2

Als u weet in welke map u het vereiste bestand moet zoeken, navigeer er dan naartoe met behulp van de mappenboom in de linkerkolom van de bestandsbeheerder. En als je niet precies weet waar je keek, klik dan op het opschrift "Computer" in dezelfde kolom.

Stap 3

Vouw de vervolgkeuzelijst "Organiseren" boven de directorystructuur uit en selecteer de regel "Map- en zoekopties". Als gevolg hiervan wordt een venster met de vereiste instellingen geopend.

Stap 4

Dit venster kan op een andere manier worden bereikt - via het "Configuratiescherm". Open hiervoor het hoofdmenu van het besturingssysteem, start het paneel en ga naar het gedeelte "Vormgeving en personalisatie". Klik in het gedeelte "Mapopties" op de link "Verborgen bestanden en mappen weergeven" en het instellingenvenster wordt geopend.

Stap 5

Of je kunt het nog makkelijker doen: druk op de Win-knop en typ het woord "show" op het toetsenbord. Het geopende hoofdmenu van het besturingssysteem zal verschillende links weergeven, waaronder "Verborgen bestanden en mappen weergeven" - klik erop.

Stap 6

Ga in het venster voor het beheren van mapinstellingen naar het tabblad "Bekijken". Scrol naar de onderkant van de lijst 'Geavanceerde opties' en vink het vakje aan naast 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven'. Als het object dat u zoekt naar systeembestanden verwijst, schakelt u de regel "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" uit. Onmiddellijk na deze actie verschijnt een waarschuwing over de onveilige manipulatie van systeembestanden op het scherm - bevestig de handeling door op de knop "Ja" te drukken.

Stap 7

Klik op de knop OK en daarna kunt u beginnen met zoeken - typ de naam van het bestand of het fragment in het zoekveld in de rechterbovenhoek van het venster "Verkenner".

Aanbevolen: