Een Herstelpartitie Maken

Inhoudsopgave:

Een Herstelpartitie Maken
Een Herstelpartitie Maken

Video: Een Herstelpartitie Maken

Video: Een Herstelpartitie Maken
Video: How to create a Recovery Partition in Microsoft Windows 10/11 2024, April
Anonim

Door een verborgen herstelpartitie op de schijf te maken, is het mogelijk om te ontsnappen aan de vele verwarrende stappen om Windows te reanimeren. U kunt ervoor zorgen dat uw systeem met één klik in een gezonde staat kan worden hersteld. De handigste manier is om een herstelpartitie op uw computer te maken. Hiervoor heeft u eerst een bijgewerkte dvd nodig met het besturingssysteem Windows XP.

Een herstelpartitie maken
Een herstelpartitie maken

Noodzakelijk

PC, Windows-schijf

instructies:

Stap 1

In Vista moet u het beheermenu van de harde schijf openen - "Start | Configuratiescherm | Systeem en service | Harde schijfpartities maken en formatteren ". Op de "zeven" ziet het pad er zelf ongeveer hetzelfde uit, met slechts kleine verschillen. Bovendien kunt u in elk van deze systemen naar het menu "Start" gaan door met de rechtermuisknop op "Computer" te klikken en "Besturing" te selecteren in het contextmenu.

Stap 2

In het geopende venster moet u links in het menu op de regel "Schijfbeheer" klikken. Nu moet je een grote partitie vinden waarop Windows is geïnstalleerd, je moet er met de rechtermuisknop op klikken en "Shrink Volume" selecteren. Zo maken we ruimte vrij voor de sectie die moet worden gemaakt. De grootte moet minimaal 3 GB zijn. Voer bij het comprimeren van het bronvolume de vereiste waarde in het wizardvenster in - minimaal "3000".

Stap 3

Daarna zou een niet-toegewezen gebied op de schijf moeten verschijnen. Klik erop met de rechtertoets en selecteer het item "Eenvoudig volume maken".

Stap 4

Volg daarna de aanwijzingen van de wizard zonder iets in de instellingen te veranderen. Aan het einde formatteert Windows de partitie en geeft deze een letter. Nu kunt u het schijfbeheerprogramma sluiten en de inhoud van de installatieschijf naar de nieuwe partitie kopiëren.

Stap 5

Nu moet u de nieuwe sectie actief maken. U moet de sleutel in de opdrachtregel typen met beheerdersrechten: e: cd ootbootsect / nt60 e:

"E:" verwijst naar de brief die Windows aan de nieuwe partitie gaf.

Stap 6

Als uw Windows na een tijdje niet meer opstart, kunt u uw machine gemakkelijk weer aan de praat krijgen dankzij een back-up van uw besturingssysteem. Eerst moet u een hulpprogramma genaamd EasyBCD installeren vanaf een dvd die aan dit CHIP-nummer is gekoppeld. Nadat u de structuur hebt gestart, moet u "Nieuw item toevoegen" selecteren en in de vorm van de gewenste schijf ("Drive") moet u de gemaakte partitie instellen en deze een naam geven, bijvoorbeeld "Herstel". Vervolgens moet u op de knop "Vermelding toevoegen" drukken en het programma afsluiten. Na het herstarten van de computer zal een nieuw item zichtbaar zijn in de downloadmanager.

Stap 7

Ten slotte kunt u het gedeelte met advertenties dat door de pc-fabrikant is gemaakt, verwijderen. Hiervoor is het hulpprogramma GParted vereist. Het verwijderen van de partitie die door de fabrikant is gemaakt, wordt uitgevoerd via het menu "Partitie | Verwijderen ". Er verschijnt een lege ruimte van ongeveer 8 GB. Dankzij de "Partitie | Formaat wijzigen / verplaatsen "u kunt de Windows-partitie vergroten. Sluit ten slotte de applicatie.

Aanbevolen: