Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Vergroten
Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Vergroten

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Vergroten

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Vergroten
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Maart
Anonim

Elke computer heeft periodieke updates nodig - toen u een paar jaar geleden een computer kocht, dacht u dat de mogelijkheden ervan voor een lange tijd relevant zouden zijn. Maar foto's, films, muziek hebben zich opgestapeld en je hebt nu al een groot gebrek aan vrije ruimte op je harde schijf.

HDD
HDD

instructies:

Stap 1

Met de ontwikkeling van nieuwe technologieën zijn computercomponenten goedkoper geworden en tegenwoordig kan bijna iedereen het zich veroorloven om zijn computer of laptop te upgraden. De noodzaak om de harde schijf te vergroten komt vaak voor, dus bij het kiezen van een nieuwe harde schijf moet je het doen met het oog op de toekomst. Met andere woorden, het is de moeite waard om één keer een grote harde schijf te kopen en dergelijke problemen voor een lange tijd te vergeten.

Stap 2

Er zijn twee manieren om de harde schijf te vergroten: koop een nieuwe in plaats van de oude, of koop een nieuwe en gebruik hem als extra. In beide gevallen los je het belangrijkste probleem op - gebrek aan vrije ruimte, maar in beide gevallen zijn er nuances. Nadat u een nieuwe schijf hebt geïnstalleerd in plaats van de oude, moet u het besturingssysteem en alle programma's opnieuw installeren. Als u uw opslagcapaciteit uitbreidt door een extra harde schijf aan te schaffen en u gebruikt een laptop, wees dan voorbereid op het ongemak van het meenemen van de extra harde schijf.

Stap 3

Dus als u besluit om de harde schijf te vergroten door een nieuwe te installeren, moet u uitzoeken welk type harde schijf geschikt is voor uw computermodel, een schijf kopen van de grootte die u nodig hebt, de schijf zelf installeren in plaats van de oude en installeer vervolgens het besturingssysteem en de programma's opnieuw.

Stap 4

Als u het systeem en de programma's niet opnieuw kunt installeren, of als u tevreden bent met een extra schijf, kunt u uw harde schijf het gemakkelijkst uitbreiden door een externe harde schijf te kopen. Bovendien kunt u zowel een gewone harde schijf kopen voor installatie in een computer of laptop, als een speciale externe. In het eerste geval moet u een speciale doos kopen, waarin een schijf wordt geplaatst en vervolgens via een USB-poort op een computer wordt aangesloten.

Stap 5

Eigenaren van gewone computers met een systeemeenheid en een monitor kunnen naast de oude ook een extra harde schijf in de systeemeenheid installeren. In dit geval hebt u naast de harde schijf zelf mogelijk ook een speciale kabel nodig om twee harde schijven aan te sluiten.

Aanbevolen: