Hoe Maak Je Een Flashgame?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Flashgame?
Hoe Maak Je Een Flashgame?

Video: Hoe Maak Je Een Flashgame?

Video: Hoe Maak Je Een Flashgame?
Video: How to make a game in flash. 2024, April
Anonim

Flash was oorspronkelijk vooral bedoeld voor het maken van geanimeerde video's voor websites. Dankzij een van de ingebouwde codes (actiescript) is deze programmeertaal echter behoorlijk populair geworden onder game-ontwikkelaars. Handgemaakte productie van een Flash-game kan een zeer moeilijke taak zijn, maar dankzij de distributie van talloze Flash-games tutorials en instructies op het web, iedereen kan proberen zo'n spel te maken.

Een goed gemaakte en goed doordachte flashgame kan spelers enkele uren vertragen
Een goed gemaakte en goed doordachte flashgame kan spelers enkele uren vertragen

Noodzakelijk

  • - computer
  • - software
  • - Flash-zelfstudie

instructies:

Stap 1

Om een Flash-spel te maken, moet u eerst beslissen welk type spel u wilt maken. Voor inspiratie kun je een bezoek brengen aan Flash-gamebibliotheeksites zoals Officegamespot (www.officegamespot.com) of Gametheflash (www.gametheflash.net)

Stap 2

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, werk je een ruw ontwerp uit voor je Flash-game. U hoeft niet meteen op details in te gaan, anders moet u alles recyclen wat eerder is gedaan.

Stap 3

Creëer de sfeer van het spel en de hoofdpersonen. Er is altijd een verleiding om vanaf het begin grappige dingen en grappige details te maken, maar het is beter om dit voor later te laten, nadat de basis van het spel is gemaakt.

Stap 4

Begin met het coderen van je game met ActionScript. Het zal lang duren, bereid je voor om hard te werken. Zelfs voor ervaren computerwetenschappers wordt programmeren in flash zelfs een hels karwei, waardoor ze af en toe gedwongen worden om talloze handleidingen en handleidingen te raadplegen. Zoek naar tips over Flashgametuts (www.flashgametuts.com) of Asgamer (asgamer.com)

Stap 5

Nadat de code klaar is, doorloop je je eigen flashgame om mogelijke fouten en fouten te vinden en kijk je kritisch naar je creatie - het is belangrijk dat het spel duidelijke en logische delen heeft: het begin, de ontwikkeling en het einde.

Aanbevolen: