Een Computer Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Computer Aansluiten Op Een Tv
Een Computer Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Tv

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Laptop of tablet via HDMI met TV verbinden - How to (Consumentenbond) 2023, Februari
Anonim

Computers zijn tegenwoordig in staat om video van hoge kwaliteit en hoge definitie af te spelen. Het probleem is dat niet alle standaard monitoren de gewenste beeldkwaliteit produceren. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk om de computer op de tv aan te sluiten.

Een computer aansluiten op een tv
Een computer aansluiten op een tv

Het is nodig

  • - HDMI-HDMI-kabel;
  • - DVI-HDMI-adapter;
  • - Audio kabel.

instructies:

Stap 1

Om de computer en de tv aan te sluiten, kunt u elk beschikbaar videokaartkanaal gebruiken. Wil je de beste beeldkwaliteit, gebruik dan digitale poorten zoals DVI en HDMI.

Stap 2

In moderne tv's vind je zelden een DVI-In-poort. Als de videokaart van uw computer geen HDMI-link heeft, koop dan een DVI-naar-HDMI-kabel. U kunt ook een combinatie van HDMI-naar-HDMI-kabel en DVI-naar-HDMI-adapter gebruiken

Stap 3

Zet je tv en computer aan. Sluit deze apparaten aan met de kabel van uw keuze. Open het menu TV-instellingen. Zoek het item dat verantwoordelijk is voor het selecteren van het videotransmissiekanaal. Selecteer de HDMI-poort die u op de grafische kaart van uw computer hebt aangesloten

Stap 4

Ga verder met het configureren van de parameters van de videokaart. Om in Windows Seven het instellingenmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u "Schermresolutie".

Stap 5

Nadat u het instellingenmenu hebt geopend, drukt u op de knop "Zoeken" en wacht u totdat het systeem een ​​nieuwe weergave detecteert. Selecteer nu de optie voor synchrone werking van twee monitoren. U kunt de afbeelding dupliceren of de randen van het bureaublad vergroten. Dit is nodig als u niet van plan bent uw tv als uw enige beeldscherm te gebruiken.

Stap 6

Gebruik een kabel met aan de ene kant een Mini Jack-connector en aan de andere kant 2 Tulip-connectoren om geluid naar de tv te sturen. Sluit deze kabel aan op de geluidskaart van uw computer en op de Audio In-poorten van de tv.

Stap 7

Als u een HDMI-naar-HDMI-verbinding gebruikt, past u de instellingen voor de geluidskaart van uw computer aan. Selecteer de HDMI-poort als het belangrijkste audiotransmissiekanaal. Deze methode is geschikt voor tv-modellen die een functie hebben voor het verwerken van audio via de HDMI-poort.

Populair per onderwerp