Hoe Maak Je Een Opstartscherm In

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Opstartscherm In
Hoe Maak Je Een Opstartscherm In

Video: Hoe Maak Je Een Opstartscherm In

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Startscherm deel 1: Apps op je startscherm plaatsen 2023, Februari
Anonim

Vroeg of laat zal elke gewone pc-gebruiker de wens hebben om de standaard screensaver die het bureaublad siert te veranderen vanaf het moment dat de computer voor het eerst wordt opgestart. De succesvolle installatie van een nieuwe, gepersonaliseerde afbeelding hangt af van de juiste uitvoering van een duidelijke, consistente reeks handelingen.

Hoe maak je een opstartscherm
Hoe maak je een opstartscherm

Het is nodig

Een computer met een besturingssysteem, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Maak eerst je eigen foto als je dat nog niet hebt gedaan. Als de afbeelding die u leuk vindt op internet is gevonden, kunt u deze eenvoudig naar uw computer downloaden. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u vervolgens het item "Afbeelding opslaan als" in het menu dat verschijnt. Vergeet echter niet dat vaak de echte schaal van de afbeelding opent nadat u er met de linkermuisknop op heeft geklikt. In het menu dat verschijnt nadat u op de opdracht "Afbeelding opslaan als" hebt gedrukt, wordt u gevraagd te bepalen waar u het afbeeldingsbestand wilt opslaan en hoe het een naam krijgt. Bevestig uw bedoelingen door op OK te klikken voordat u opslaat. Nu heb je iets om de oude screensaver te vervangen.

Stap 2

Open de resulterende afbeelding met een standaard systeemprogramma dat gewoonlijk wordt gebruikt om afbeeldingen en faxen te bekijken. Het wordt de "Image and Fax Viewer" genoemd en het opent standaard elk bestand in JPEG-indeling. Als het bestand een ander grafisch formaat heeft, open dan het menu met de rechtermuisknop, klik op "Openen met" en zoek in de lijst de naam van het programma dat het afbeeldingsformaat ondersteunt. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding voor u en selecteer de regel "Instellen als bureaubladachtergrond" in het menu. Daarna zal de afbeelding pronken op uw bureaublad. Wees gewaarschuwd dat als u een afbeeldingsbestand verplaatst van de oorspronkelijke opslaglocatie, uw bureaublad het opstartscherm verliest.

Stap 3

Raadpleeg de eigenschappen van het bureaublad als de afbeelding niet correct wordt weergegeven. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurig punt op het scherm en zoekt u het item "Eigenschappen". Stop tussen de tabbladen bij het gedeelte 'Desktop'. Daar kunt u eenvoudig weergave-opties vinden. Selecteer de optie "Uitrekken" en klik vervolgens op de knop "Toepassen". Verlaat het eigenschappenmenu.

Populair per onderwerp