Hoe De Coördinaten Van Een Object Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Coördinaten Van Een Object Te Bepalen
Hoe De Coördinaten Van Een Object Te Bepalen

Video: Hoe De Coördinaten Van Een Object Te Bepalen

Video: Hoe De Coördinaten Van Een Object Te Bepalen
Video: Pool- vs Cartesische coördinaten - Wiskunde voor Chemici 2024, April
Anonim

In moderne computerspellen worden modellen met een relatief klein aantal polygonen gebruikt. MilkShape 3d is een vrij compacte, maar zeer krachtige editor voor low-poly-modellering. Om een object goed voor te bereiden voor export naar het spel, moet je soms de coördinaten bepalen.

Hoe de coördinaten van een object te bepalen
Hoe de coördinaten van een object te bepalen

instructies:

Stap 1

Om de coördinaten van een object te bepalen, start u de editor, opent u de scène met het model en selecteert u het gewenste object. Gebruik het gereedschap Selecteren op het tabblad Model om te selecteren. Selecteer Tools in de bovenste menubalk en selecteer Show Model Statistics om een nieuw informatievenster te openen.

Stap 2

Het bovenste gedeelte bevat algemene informatie over het object: het aantal hoekpunten en vlakken, het aantal groepen, enzovoort. In het centrale deel van het venster worden de algemene coördinaten van het model aangegeven. Als de scène meerdere groepen bevat, worden de minimum- en maximumwaarden langs de coördinaatassen, evenals de middelste coördinaten, rekening houdend met alle groepen in de scène, aangegeven.

Stap 3

Het onderste deel van het venster bevat informatie over het object dat u hebt geselecteerd. Alle vereiste coördinaten worden aangegeven in de overeenkomstige velden. De eerste kolom bevat respectievelijk de coördinaten langs de X-as, de tweede - langs de Y-as en de derde - langs de Z-as. Als je meer gedetailleerde informatie nodig hebt over de coördinaten van het object, gebruik dan een ander hulpmiddel.

Stap 4

Selecteer in de bovenste menubalk Extra en de opdracht Modelinformatie. Vouw in het gedeelte Meshes de directorystructuur uit, selecteer de gewenste groep en vouw de vertices vertakking uit. Deze tak bevat informatie over de coördinaten van elk hoekpunt in de geselecteerde groep.

Stap 5

Als u snel de coördinaten van een bepaald hoekpunt moet bepalen, kunt u dit doen zonder extra hulpmiddelen te gebruiken. Verplaats de muiscursor naar het hoekpunt waarin u geïnteresseerd bent en bekijk de coördinaten op het paneel onderaan het editorvenster. Om de coördinaten langs de X- en Z-as te bepalen, is het handiger om het veld te gebruiken waarin het model bovenaan wordt weergegeven. Voor het bepalen van de coördinaten langs de Y-as is een raam met zij- of vooraanzicht geschikt.

Aanbevolen: