Een Stijl Toepassen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Stijl Toepassen In Photoshop
Een Stijl Toepassen In Photoshop
Anonim

Stijlen in Photoshop zijn een vooraf gemaakte combinatie van aangepaste effecten die zijn ontworpen om een specifiek resultaat te creëren, zoals het simuleren van glas of hout. Stijlen worden gebruikt om een afbeelding snel en niet-destructief te verwerken en worden toegepast op afzonderlijke lagen.

Je kunt fantastische effecten creëren door verschillende laagstijlen toe te passen
Je kunt fantastische effecten creëren door verschillende laagstijlen toe te passen

instructies:

Stap 1

In de nieuwste versies van het programma zijn er verschillende soorten kant-en-klare stijlen. Ze bevinden zich in het deelvenster Stijlen - "Stijlen". Om dit paneel op te roepen, opent u het menu Venster - "Venster" en selecteert u de juiste regel. Er wordt een palet voor u geopend met voorbeelden van de geladen stijlen. Stijlen worden niet toegepast op de hele afbeelding, maar op afzonderlijke lagen. Het gebruik van vooraf gedefinieerde stijlen is eenvoudig genoeg. Dubbelklik op de gewenste laag op het pictogram met het geselecteerde monster.

Stap 2

Om alle beschikbare stijlenets te zien, klikt u op het kleine driehoekje in de rechterbovenhoek van het palet. U ziet een venster met opties, met onderaan een lijst met geladen stijlen. Klik op de naam van de gewenste set, bijvoorbeeld Abstracte stijl - "Abstracte stijl". Er wordt een dialoogvenster geopend met de vraag: Huidige stijl vervangen door de stijl uit Abstracte stijl? - "Wilt u de ingestelde stijl vervangen door" Abstracte stijl?" Klik op OK om het aanbod van het programma te accepteren. Als u een nieuwe set wilt toevoegen terwijl u de vorige wilt behouden, klikt u op de knop Toevoegen.

Stap 3

Door de effecten van een laag te wijzigen, kunt u vooraf gemaakte stijlen bewerken en nieuwe maken. Klik op het fx-pictogram linksonder in het palet Lagen. Dit opent het dialoogvenster Laagstijl, aan de linkerkant waarvan u een lijst met secties ziet. De eerste, Styles - "Styles" is bedoeld voor de selectie en het beheer van kant-en-klare stijlen. De volgende sectie, Overvloeiopties: standaard, wordt gebruikt om de overvloeimodus van de laag aan te passen. De rest van de secties worden gebruikt om individuele effecten te selecteren en te configureren.

Stap 4

Door deze effecten in verschillende combinaties toe te passen en te experimenteren met de instellingen, kun je je eigen unieke stijlen creëren. Om een effect te selecteren, klikt u op de regel met zijn naam. De configureerbare parameters worden aan de rechterkant van het venster getoond. Nadat u alle geselecteerde effecten hebt aangepast, slaat u de gemaakte stijl op. Om dit te doen, moet u op de knop Nieuwe stijl klikken en er een geschikte naam aan toewijzen in het venster dat wordt geopend. Klik nu op de OK-knop en uw stijl wordt als laatste toegevoegd aan de geladen set. Je kunt het op elk moment gebruiken.

Stap 5

Gebruik het effect Afschuining en reliëf om volume te simuleren, afschuiningen en reliëfs te creëren. Het werkt goed voor het manipuleren van tekstlagen en vormen. Als u een kleur- of verloopstreek moet maken, past u het effect Beroerte toe. Parameter Inner Shadow - "Inner shadow" creëert een schaduw van de randen binnen het object zelf. Door dit effect toe te passen, wordt de indruk gewekt dat het onderwerp uit de achtergrond is weggesneden. Gebruik Inner Glow - "Inner glow" om het licht dat van de binnenkant van het object komt te simuleren.

Stap 6

Gebruik de Satin - "Gloss"-functie om de indruk van onscherpte en zijdeachtige highlights te creëren, in combinatie met andere effecten. Groepseffecten - "Overlay" bedek de inhoud van de laag met kleur-, verloop- of patroonvullingen. De effecten van deze groep kunnen samen worden gebruikt. Als u een tekstvak op een veelkleurige achtergrond wilt markeren, gebruikt u het effect Buitenste gloed. Pas het effect Slagschaduw toe om de schaduw van een object op een vlak te simuleren.

Aanbevolen: