Een Windows XP-thema Toepassen

Inhoudsopgave:

Een Windows XP-thema Toepassen
Een Windows XP-thema Toepassen

Video: Een Windows XP-thema Toepassen

Video: Een Windows XP-thema Toepassen
Video: Windows XP - Themes 2023, Maart
Anonim

Wanneer u het besturingssysteem Microsoft Windows XP voor de eerste keer start, wordt voor alle elementen standaard het klassieke thema geselecteerd. Maar de gebruiker vindt het misschien niet altijd leuk. De schermachtergrond, bureaubladpictogrammen, nieuwe mapvensters en muisaanwijzers kunnen allemaal worden gewijzigd door een ander Windows-thema toe te passen.

Een Windows XP-thema toepassen
Een Windows XP-thema toepassen

instructies:

Stap 1

De Windows-collectie heeft een goede set thema's waaruit de gebruiker kan kiezen wat hij leuk vindt. Om het huidige Windows-thema te wijzigen, opent u het venster "Eigenschappen: Weergave". Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm" via het menu "Start", selecteer de categorie "Vormgeving en thema's". Selecteer uit de aangeboden opties de taak "Het thema wijzigen" of klik op het pictogram "Weergeven". Als uw "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, selecteert u meteen het pictogram "Beeldscherm". Een andere manier: klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad dat vrij is van mappen en bestanden. Selecteer in het vervolgkeuzevenster de laatste regel "Eigenschappen" en klik erop met een willekeurige muisknop - het vereiste dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Thema's". In het bovenste deel van het venster bevindt zich een veld met een vervolgkeuzelijst, in het centrale deel is er een lay-out van het geselecteerde thema - een voorbeeld van raamdecoratie, een achtergrondafbeelding en een pictogram voor een van de elementen van de "Bureaublad". Wanneer u een nieuw thema kiest, verandert deze lay-out van uiterlijk, zodat u het nieuwe resultaat visueel kunt evalueren. Selecteer een nieuw thema voor uw computer in de vervolgkeuzelijst in het veld Onderwerp. Wanneer u degene vindt die u nodig heeft, klikt u op de knop "Toepassen" onderaan het venster en sluit u het eigenschappenvenster door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Als u een Windows XP-thema wilt gebruiken dat u van internet hebt gedownload, moet u uw computer "laten zien" waar u het kunt vinden. Om dit te doen, selecteert u in de vervolgkeuzelijst Onderwerp, in plaats van de standaardthema's uit de collectie, het item Bladeren - er wordt een extra dialoogvenster geopend. Geef de map op waar uw nieuwe thema is opgeslagen. Het thema moet een extensie hebben. Thema. Nadat u het pad hebt opgegeven, klikt u op de knop "Openen" in het venster "Thema openen" en op de knop "Toepassen" in het eigenschappenvenster. Sluit het venster "Eigenschappen: Weergave" door op de knop OK of op het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Populair per onderwerp