Hoe De Stijl Van Windows 7 Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Stijl Van Windows 7 Te Veranderen
Hoe De Stijl Van Windows 7 Te Veranderen

Video: Hoe De Stijl Van Windows 7 Te Veranderen

Video: কিভাবে উইন্ডোজ দিতে হয় | Windows 7 Setup process Step By Step | How To Install Windows 7 2022, December
Anonim

Er zijn verschillende stijlen beschikbaar in het Windows 7-besturingssysteem, variërend van enkele oudere skins tot de nieuwe Aero-thema's. Een stijl in Windows 7 omvat componenten zoals de kleur van de vensters, de bureaubladachtergrond, het opstartscherm en het geluidsschema dat wordt toegepast in combinatie met het uiterlijk. Dit alles bij elkaar wordt ook wel een thema genoemd.

Hoe de stijl van Windows 7 te veranderen
Hoe de stijl van Windows 7 te veranderen

Het is nodig

een computer waarop Windows 7 is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Als u het hele thema of een van de componenten ervan wilt wijzigen, moet u in Windows 7 het gedeelte "Personalisatie" openen. Het is toegankelijk via het Configuratiescherm, dat kan worden geopend via het menu Start. Een andere optie om toegang te krijgen tot de uiterlijk-instellingen is door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en Personalisatie te selecteren in het menu dat wordt geopend.

Stap 2

In het menu Personalisatie ziet u een lijst met thema's. Om het geselecteerde ontwerp toe te passen, klikt u erop met de muis.

Stap 3

Thema's in Windows 7 worden gepresenteerd in verschillende categorieën. De bovenste zijn 'Mijn onderwerpen'. Dit zijn de stijlen die u zelf hebt gemaakt en opgeslagen. Als u wijzigingen aanbrengt in een bestaand thema en het niet als een aparte stijl hebt opgeslagen, worden die wijzigingen weergegeven als "Niet-opgeslagen thema". Er zijn ook geïnstalleerde thema's - dit zijn de thema's die al door uw computerfabrikant of zijn ontwikkelaars in het besturingssysteem zijn opgenomen. Eenvoudige vereenvoudigde thema's zijn een erfenis uit het verleden en zijn ontworpen om de prestaties van een minder krachtige computer te verbeteren.

Stap 4

Aero-thema's bevinden zich apart in de instellingen. Dit is een nieuwe skin voor Windows 7 die transparantie-effecten bevat en ook enkele elementen in een glasstijl weergeeft (Aero Glass-effect). Als achtergrond kunt u meerdere afbeeldingen instellen die na elkaar zullen veranderen. Aero Styles zijn niet in alle versies van Windows 7 beschikbaar, maar alleen in Enterprise, Professional, Ultimate en Home Premium. Als u wilt weten of u Aero-thema's kunt gebruiken, opent u het Configuratiescherm en selecteert u Systeem. Daar, op het allereerste tabblad dat wordt geopend, wordt de versie van Windows 7 aangegeven die op uw computer wordt gebruikt.

Stap 5

U kunt niet de volledige Windows 7-stijl wijzigen, maar slechts enkele elementen ervan. In het menu Personalisatie kunt u items zoals de bureaubladachtergrond wijzigen. U kunt één afbeelding instellen of u kunt een verzameling dia's instellen. De kleur van het venster is ook beschikbaar voor verandering, transparantie, helderheid en de toon zelf worden aangepast. U kunt ingebouwde geluidsschema's gebruiken of uw eigen schema's maken, u kunt geluiden volledig uitschakelen. De gebruikte screensaver is ook geconfigureerd.

Populair per onderwerp