Hoe ICQ In Het Russisch In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe ICQ In Het Russisch In Te Stellen
Hoe ICQ In Het Russisch In Te Stellen

Video: Hoe ICQ In Het Russisch In Te Stellen

Video: Hoe ICQ In Het Russisch In Te Stellen
Video: How to Install ICQ Messenger on Android u0026 Create An Account 2024, April
Anonim

Wanneer u een ICQ-client van derden gebruikt, kunt u het probleem van incompatibiliteit van de Cyrillische codering tegenkomen. Uw gesprekspartner krijgt leesbare berichten en u krijgt als reactie daarop gebrabbel van hem. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

Hoe ICQ in het Russisch in te stellen
Hoe ICQ in het Russisch in te stellen

instructies:

Stap 1

Overweeg om te upgraden naar een officiële ICQ-client. Voorheen was het belangrijkste argument tegen een dergelijke overgang de incompatibiliteit van dit programma met een aantal besturingssystemen. Maar na de overname van ICQ door de Mail. Ru-groep werden officiële klanten van deze dienst voor Linux en zelfs J2ME ontwikkeld.

Stap 2

Als u de ICQ-service via Jabber benadert met een zogenaamd transport, kan het probleem daarmee zitten. U kunt de instellingen niet zelf wijzigen. Als alle berichten in een vervormde vorm aankomen, verander dan gewoon het transport. Soms, wanneer ICQ op deze manier wordt gebruikt, blijken niet ontvangen, maar verzonden berichten vervormd te zijn, en alleen als op het moment van verzending door u de ontvangende abonnee offline was. Als u met zo'n probleem wordt geconfronteerd, stuur dan alleen berichten naar uw gesprekspartners als ze online zijn. Als dit je niet uitkomt, verander dan ook van vervoer. Soms helpt het om een gesprek te hebben met iemand die een server met vervoer tot zijn beschikking heeft. Laat hem weten wat het probleem is en hij zal proberen het op te lossen.

Stap 3

Als u het probleem van vervorming van de codering van Cyrillische tekens in inkomende berichten tegenkomt wanneer u rechtstreeks verbinding maakt met de ICQ-server door een externe client, ligt het probleem mogelijk niet in de client zelf, maar in de onjuiste instellingen. Ze hebben waarschijnlijk een item waarmee je CP1251-codering kunt selecteren voor inkomende ICQ-berichten, in plaats van UTF-8. De locatie van dit item is afhankelijk van de client, dus om het te vinden, probeer alle menu's en tabbladen van het paneel met programma-instellingen te bekijken.

Stap 4

Als u ten slotte geen item in het instellingenmenu hebt gevonden waarmee u de codering kunt configureren, maar u in principe niet de officiële ICQ-client wilt gebruiken, probeer dan een andere alternatieve client van deze service en configureer deze vervolgens in bovenstaande manier. Na de overname van de ICQ-service door de Mail. Ru-groep zijn de voorwaarden van haar services gewijzigd en nu schendt de ontwikkeling van niet-commerciële externe klanten deze niet langer. U hoeft dus niet meer bang te zijn dat de ondersteuning voor dergelijke klanten op een gegeven moment weer wordt opgeschort, zoals in het verleden al meerdere keren is gebeurd.

Aanbevolen: