Hoe Dividenden Weer Te Geven?

Inhoudsopgave:

Hoe Dividenden Weer Te Geven?
Hoe Dividenden Weer Te Geven?

Video: Hoe Dividenden Weer Te Geven?

Video: Hoe Dividenden Weer Te Geven?
Video: Hoeveel Investeren SynVest Vastgoed? 1 Miljoen aan Dividend! 2024, April
Anonim

Allerlei operaties met dividend winnen in onze wereld steeds meer aan populariteit, samen met de ontwikkeling en vorming van nieuwe economische betrekkingen. Met het oog hierop zijn er dan ook steeds meer vragen over het mechanisme van hun boekhouding, evenals over de weergave van allerlei transacties met hen in de boekhouding. Er is hier geen uitzondering en de vraag hoe dividenden moeten worden weergegeven, namelijk hoe de belasting op dividenden moet worden weergegeven.

Hoe dividenden weer te geven?
Hoe dividenden weer te geven?

instructies:

Stap 1

Open het belastingwetboek van de Russische Federatie en lees de hoofdstukken 23 en 25, waarin de procedure voor de berekening van belasting op dividenden en de procedure voor de bronbelasting op dividenden wordt geregeld.

Stap 2

Bepaal het belastingtarief op dividenden. Tegelijkertijd stelt de belastingwet van de Russische Federatie bepaalde cijfers vast. Dus voor buitenlandse rechtspersonen is het tarief 15%, voor personen die geen inwoner zijn van de Russische Federatie - 30%. Op zijn beurt zal het dividendbelastingtarief voor Russische ondernemingen, evenals voor particulieren, ingezetenen van de Russische Federatie 9% zijn.

Stap 3

Bereken het belastingbedrag. Om het belastingbedrag te bepalen, moet het belastingtarief worden vermenigvuldigd met het verschil tussen het bedrag van de te ontvangen en te betalen dividenden. Tegelijkertijd moet u weten dat het belastingbedrag zal worden verlaagd door van dit bedrag alle opgebouwde dividenden af te trekken van het bedrag aan dividenden dat is opgebouwd aan rechtspersonen en natuurlijke personen die geen ingezetenen van de Russische Federatie zijn. En het neemt toe als gevolg van het bedrag aan dividenden dat de onderneming ontvangt. U dient zich ervan bewust te zijn dat er geen dividendbelastingverplichtingen zijn als het bedrag aan ontvangen dividenden lager is dan het opgebouwde te betalen bedrag. Houd er ook rekening mee dat bij de berekening van dividenden voor elke categorie van personen (inwoners, niet-ingezetenen), het overeenkomstige belastingtarief wordt toegepast dat is vastgesteld door de belastingwetgeving.

Leg dividendbelasting vast in de boekhouding.

Stap 4

Bouw dividend op voor deelnemers Dt 84 –Ct 70 of voor Dt 84 –Ct 75-2.

Vermeld in de documenten de roerende voorheffing op dividenden voor deelnemers Dt 70 - Kt 68 of voor Dt 75-2 - K 68.

Vermeld in de boekhouding de uitkering van dividend voor Dt 70 –Ct 50/51 respectievelijk voor Dt 75-2 –Ct 50/51.

Als u, of liever uw bedrijf, het nieuws heeft ontvangen over de opbouw van dividenden, moet u een boekhoudkundige boeking 76 - 96 96 maken, waarin het bedrag van de opgebouwde dividenden moet worden weergegeven. het is dit cijfer dat bepalend zal zijn, dankzij dit bedrag stijgt de boekhoudkundige winst van de onderneming en dit heeft geen enkele invloed op de belastingen, aangezien het bedrag aan belasting op dividenden werd ingehouden door de belastingagent. Zo heb je elke keer een blijvend positief verschil.

Stap 5

Maak de bedrading Dt 68 - Kt 99.

Bereken de blijvende belastingvordering tegen het tarief van de inkomstenbelasting.

Stap 6

Maak een boekhoudkundige boeking Dt 51 - Kt 76 voor het bedrag van de door de inhoudingsplichtige betaalde dividenden. Een dergelijke boeking zal een debetsaldo creëren, dat moet worden afgesloten met de transactie Dt 91 - Kt 76, waardoor een negatief verschil tussen boekhouding en fiscale boekhouding mogelijk is.

Aanbevolen: