Modeminstellingen Opslaan

Inhoudsopgave:

Modeminstellingen Opslaan
Modeminstellingen Opslaan

Video: Modeminstellingen Opslaan

Video: Modeminstellingen Opslaan
Video: 📶 4G LTE USB-modem met WiFi van AliExpress / Review + Instellingen 2024, April
Anonim

ADSL-technologie, die wordt gebruikt om computers via een gewone telefoonlijn met internet te verbinden, is al lange tijd gemeengoed en een vergelijkbare service wordt door de meeste telefoonoperators geleverd. Tegelijkertijd configureert een specialist vaak de modem, en bij een modemstoring moet je hem opnieuw uitnodigen. Hoe kun je zonder? U moet de modeminstellingen opslaan in een speciaal bestand, van waaruit ze later kunnen worden hersteld.

Modeminstellingen opslaan
Modeminstellingen opslaan

Noodzakelijk

  • Computer;
  • ADSL-modem aangesloten op een computer;
  • vaardigheden in het opzetten van programma's;
  • Internetbrowser geïnstalleerd op de computer

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de modem is ingeschakeld en op uw computer is aangesloten. Start een internetbrowser (Opera, Internet Explorer, enz.), open er een nieuw tabblad in.

Stap 2

Voer in de adresbalk het IP-adres van de modem in. Welk adres uw modem heeft, kunt u vinden in de instructies daarvoor. In dit geval ziet de adresbalk er als volgt uit: https://192.168.1.1. of https://192.168.0.1. Druk op Enter

Stap 3

Voer op de geladen autorisatiepagina de gebruikersnaam en het wachtwoord in, die ook worden aangegeven in de instructies voor de modem.

Stap 4

De modembeheerpagina wordt geopend. Zoek een functie genaamd "Back-upinstellingen". Afhankelijk van het modemmodel kan het zich in verschillende submenu's bevinden, maar meestal is het "Extra" of "Systeem". In de instructies voor de modem staat meestal een beschrijving van de menu-items op de bedieningspagina, kijk daarin waar deze functie zich precies bevindt.

Stap 5

Klik op de knop "Back-up" en geef het pad op om het instellingenbestand op te slaan. Bevestig je keuze en wacht tot de instellingen zijn opgeslagen, meestal duurt dit ongeveer een minuut.

Stap 6

Om de instellingen later uit het opgeslagen bestand te laden, gebruikt u de functie "Instellingen bijwerken", die zich meestal in hetzelfde venster bevindt als de functie voor het opslaan van instellingen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Update" en geeft u het pad naar het opgeslagen bestand op.

Aanbevolen: