Hoe De Adsl-modeminstellingen In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Adsl-modeminstellingen In Te Voeren
Hoe De Adsl-modeminstellingen In Te Voeren

Video: Hoe De Adsl-modeminstellingen In Te Voeren

Video: Hoe De Adsl-modeminstellingen In Te Voeren
Video: Нестандартное применение ADSL-модема 2024, Mei
Anonim

ADSL-modems worden gebruikt om één of meerdere computers via een telefoonlijn met de server van de provider te verbinden. Er zijn een paar regels waarmee u rekening moet houden om deze netwerkapparatuur correct te configureren.

Hoe de adsl-modeminstellingen in te voeren
Hoe de adsl-modeminstellingen in te voeren

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Sluit uw ADSL-modem aan op de telefoonlijn. Gebruik een splitter om deze verbinding te maken. Hiermee kunt u tegelijkertijd een modem en een vaste telefoon aansluiten op dezelfde kabel. Daarnaast verbetert de splitter de communicatiekwaliteit.

Stap 2

Sluit nu de netwerkkabel aan op de Ethernet (LAN) connector. Sluit het andere uiteinde aan op de netwerkkaart van je computer of laptop. Zet het ADSL-modem en de aangesloten computer aan. Wacht tot beide apparaten zijn opgestart.

Stap 3

Open de instructies voor uw ADSL-modem. Zoek daarin het originele IP-adres van deze netwerkapparatuur. Voer de waarde in de adresbalk van uw internetbrowser in. Voer nu de gebruikersnaam en het wachtwoord in die nodig zijn om toegang te krijgen tot de modeminstellingen.

Stap 4

Nadat u de webinterface van het ADSL-modem hebt betreden, opent u het WAN-menu. Selecteer het type gegevensoverdrachtprotocol PPPoE. Vink het vakje naast Dynamisch IP aan. Activeer de Firewall- en NAT-functies op dezelfde manier.

Stap 5

Voer de login- en wachtwoordwaarden in die u van uw provider hebt gekregen. Dit is nodig voor een succesvolle autorisatie op de server. Als u toegang nodig heeft tot bepaalde netwerkbronnen, gaat u naar het menu Routetabel. Geef nu zelf de IP-adressen op waartoe u toegang wilt openen en geef het nummer op van de LAN-connector waarop de gewenste computer is aangesloten.

Stap 6

Sla alle instellingenwijzigingen op. Start uw ADSL-modem opnieuw op. Open nu de lijst met netwerkadapters die op uw computer zijn geïnstalleerd. Ga naar de TCP/IP instellingen voor de netwerkkaart die op het modem is aangesloten.

Stap 7

Activeer de items "Automatisch een IP-adres verkrijgen" en "Automatisch DNS-serveradres verkrijgen". Sla de parameters van de netwerkkaart op. Wacht tot het netwerk is bijgewerkt en de juiste IP-adressen heeft verkregen.

Aanbevolen: