Resterende Informatie Verwijderen In Windows XP

Inhoudsopgave:

Resterende Informatie Verwijderen In Windows XP
Resterende Informatie Verwijderen In Windows XP

Video: Resterende Informatie Verwijderen In Windows XP

Video: Resterende Informatie Verwijderen In Windows XP
Video: Выживание на Windows XP в 2019 году. Пытаемся выйти в Интернет, устанавливаем программы 2024, April
Anonim

Vanaf XP zijn Microsoft Windows-besturingssystemen uitgerust met een hulpprogramma voor het wissen van vrije ruimte op media waar uw gegevens ooit waren. Hiermee kunt u alle informatie permanent van uw computer verwijderen zonder de mogelijkheid van herstel, zelfs met behulp van speciale programma's. Dit kan handig zijn om vertrouwelijke informatie te beschermen.

verwijderen van informatie
verwijderen van informatie

Noodzakelijk

  • - besturingssysteem Windows XP;
  • - cipher.exe hulpprogramma.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Wacht tot het besturingssysteem volledig is geladen.

Stap 2

Log in alstublieft. Log in met een gebruikersaccount met beheerdersrechten. In de regel worden alle accounts in Windows zo gemaakt. Wacht tot het bureaublad volledig is geladen.

Stap 3

Voer de opdrachtprompt uit. Om dit te doen, moet u het menu "Start" openen en vervolgens achtereenvolgens de items selecteren: "Programma's", "Standaard", "Opdrachtregel".

Stap 4

Bekijk de hulp. Het is handig om de helpinformatie van cipher.exe te bekijken voordat u het hulpprogramma cipher.exe gebruikt. Voer hiervoor cipher.exe /? en voltooi de invoer door op de toets "Enter" te drukken. Besteed aandacht aan de / W-schakelaar - hiermee kunt u de aangegeven maischtaak uitvoeren. Kortom, cipher.exe is ontworpen om de codering in het NTFS-bestandssysteem te beheren.

Stap 5

Bepaal waar te beginnen. Bedenk op welke logische schijven van uw computer of verwisselbare media u de informatie volledig moet overschrijven. Voor een handig overzicht van de beschikbare logische stations kunt u "Deze Computer" openen.

Stap 6

Trek voldoende tijd uit. Merk op dat de wisbewerking behoorlijk lang kan duren, aangezien cipher.exe het in drie stappen uitvoert: eerst schrijft het nullen, dan 255 en dan willekeurige waarden.

Stap 7

Start de operatie. Het commando om station C te wissen ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: cipher.exe / W C:.

Stap 8

Wacht tot het programma is afgelopen. Eenmaal gelanceerd, zal cipher.exe informatie weergeven over de voortgang (graad van voltooiing) van de huidige bewerking. Indien nodig kunt u het wissen onderbreken, maar houd er rekening mee dat de volgende keer dat u het start, het helemaal vanaf het begin zal beginnen.

Aanbevolen: