Een Windows-service Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Windows-service Verwijderen
Een Windows-service Verwijderen

Video: Een Windows-service Verwijderen

Video: Een Windows-service Verwijderen
Video: How to Delete a Service in Windows 10, 8, and 7 2024, April
Anonim

De architectuur van moderne besturingssystemen veronderstelt het bestaan van een speciale klasse software die servicefuncties uitvoert. Dergelijke software heeft in de regel geen grafische interface en functioneert onopgemerkt door de gebruiker. In Windows worden dergelijke programma's services genoemd. Services worden vaak geïnstalleerd met distributies van verschillende software. Wanneer u software verwijdert, worden services niet altijd verwijderd. In dit geval is het de moeite waard om te overwegen hoe u de Windows-service handmatig kunt verwijderen.

Een Windows-service verwijderen
Een Windows-service verwijderen

Noodzakelijk

beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Open het bedieningspaneel. Dit kan worden gedaan door op de knop "Start" op de taakbalk te klikken en achtereenvolgens de items "Instellingen" en "Configuratiescherm" te selecteren in het menu dat verschijnt.

Stap 2

Ga naar het venster Beheermap. Zoek in de lijst met items op het configuratiescherm de snelkoppeling "Beheer" en dubbelklik erop met de linkermuisknop, of open het contextmenu met een enkele klik met de rechtermuisknop en selecteer "Openen". Om het zoeken gemakkelijker te maken, kunt u de lijst overschakelen naar de weergavemodus "Tabel" door het item met dezelfde naam te selecteren in het gedeelte "Weergave" van het hoofdmenu en vervolgens de lijst te sorteren op de kolom "Naam".

Stap 3

Open de module Computerbeheer. Zoek in de map Systeembeheer de snelkoppeling Computerbeheer. Dubbelklik met de linkermuisknop op de snelkoppeling of selecteer het item "Openen" in het contextmenu.

Stap 4

Activeer de besturingsmodus voor de services die op de computer worden uitgevoerd. Vouw indien nodig de takken Computerbeheer (lokaal) en Services en toepassingen van de hiërarchie van beschikbare secties aan de linkerkant uit. Markeer diensten.

Stap 5

Zoek de service die u wilt verwijderen. Zoek in de lijst met services die rechts wordt weergegeven naar het item dat overeenkomt met de gewenste service. Focus op de velden Naam en Beschrijving voor elk item. Voor het gemak van zoeken kan de lijst worden gesorteerd door op een van de secties van de koptekst te klikken. Markeer het gevonden item.

Stap 6

Stop de service en schakel de automatische start uit. Selecteer Actie en Eigenschappen in het menu. Het servicecontrolevenster verschijnt. Schakel over naar het tabblad Algemeen. Klik op de knop Stoppen. Wacht tot de service stopt. Selecteer vervolgens Uitgeschakeld in de vervolgkeuzelijst Opstarttype. Klik op de knop Toepassen. Onthoud of kopieer de waarde uit het veld Uitvoerbaar. Klik OK.

Stap 7

Verwijder het uitvoerbare bestand van de service. Ga naar de map met het bestand, het pad waarnaar in de vorige stap is verkregen uit het veld "Uitvoerbaar bestand". Gebruik een bestandsbeheerder of Windows Verkenner. Verwijder het bestand.

Stap 8

Start Register-editor. Klik op de knop "Start" in de taakbalk. Klik in het menu dat verschijnt op het item "Uitvoeren". Voer in het dialoogvenster "Programma uitvoeren" in het veld "Openen" de regel regedit in en klik op de knop OK.

Stap 9

Verwijder de service-informatie uit het register. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEEM CurrentControlSet Services. Zoek en selecteer de subsectie die overeenkomt met de service die moet worden verwijderd. Laat u leiden door de naam van de sectie, of zoek op de symbolische naam van de service door op de toetscombinatie Ctrl + F te drukken. Selecteer de gevonden sectie en verwijder deze door op de Del-knop te drukken, of door de items "Bewerken" en "Verwijderen" in het menu te selecteren.

Aanbevolen: