Hoe Kom Ik Erachter Wie Mijn Computer Heeft Aangezet

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Wie Mijn Computer Heeft Aangezet
Hoe Kom Ik Erachter Wie Mijn Computer Heeft Aangezet

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wie Mijn Computer Heeft Aangezet

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wie Mijn Computer Heeft Aangezet
Video: How to Setup Scan to Folder (Canon Copier to PC) 2024, April
Anonim

Zelfs uw werkcomputer kan waardevolle persoonlijke informatie opslaan die u met niemand wilt delen. Daarom is het soms nodig om twijfel weg te nemen dat iemand in de gegevens van uw computer zou kunnen komen. Gelukkig kunt u erachter komen met behulp van de beschikbare hulpprogramma's voor het besturingssysteem.

Hoe kom ik erachter wie mijn computer heeft aangezet
Hoe kom ik erachter wie mijn computer heeft aangezet

instructies:

Stap 1

Als alle computers op uw werk met een netwerk zijn verbonden, kan iedereen uw computer betreden met behulp van hun gegevens, maar uw persoonlijke gegevens zijn niet beschikbaar voor deze gebruiker. De volgende keer dat u de computer aanzet, worden de gegevens van de laatste gebruiker weergegeven in het startvenster. Zo kunt u achterhalen wie als laatste aan uw machine heeft gewerkt, maar geen toegang had tot uw gegevens. Verdenk deze persoon niet van alle zonden, misschien is zijn computer gewoon kapot gegaan.

Stap 2

Als uw computer onder uw naam werd gebruikt, is de verblijfsduur van deze persoon gemakkelijk te herkennen. Klik op "Start" in de linkerhoek van het scherm, zoek in het menu dat verschijnt "Alle programma's", zoek de regel "Standaard", selecteer in de pop-uplijst het item "Opdrachtregel".

Stap 3

Typ systeminfo in het geopende venster. Er verschijnt een lange lijst met een schat aan informatie. In de linkerkolom van de lijst moet u "system uptime" vinden. De rechterkolom naast dit item geeft aan hoeveel dagen, uren en minuten deze computer heeft gewerkt. Door de tijd van uw afwezigheid grofweg te vergelijken met de tijd die in dit venster wordt aangegeven, kunt u bepalen of u onder uw gebruikersnaam aan uw computer hebt gewerkt of niet.

Stap 4

De kans dat de computergegevens via internet zijn ingevoerd, is niet nul. Om dergelijke twijfels weg te nemen, zoekt u het pictogram "Deze computer" op het hoofdscherm (standaard bevindt zich in de linkerbovenhoek), klikt u op het pictogram met de rechtermuisknop, zoekt u in het menu dat wordt geopend naar de regel "controle" en klik er vervolgens op. Er wordt een venster geopend waarin u "Event Viewer" moet selecteren, waar u de regel "Beveiliging" moet vinden (in Windows 7 bevindt de regel "Beveiliging" zich in het submenu "Windows Logs"). In het midden van dit venster worden alle aanmeldingsscenario's met de tijd weergegeven.

Aanbevolen: