Hoe De Harde Schijf Op Fouten Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Op Fouten Te Controleren
Hoe De Harde Schijf Op Fouten Te Controleren

Video: Hoe De Harde Schijf Op Fouten Te Controleren

Video: Hoe De Harde Schijf Op Fouten Te Controleren
Video: De vaste schijf op fouten controleren in Windows 10 2023, Maart
Anonim

Tijdens het computergebruik, het continu opnemen en lezen van informatie, verandert het bestandssysteem van de harde schijf voortdurend. Door de eigenaardigheden van de structuur van de informatieopslag kunnen er tijdens het gebruik fouten op het medium optreden. Om de normale werking van het apparaat te garanderen, biedt het Windows-besturingssysteem hulpmiddelen voor het vinden en corrigeren van fouten die optreden.

Hoe de harde schijf op fouten te controleren
Hoe de harde schijf op fouten te controleren

instructies:

Stap 1

Het controleren van de harde schijf op fouten is nodig als tijdens het kopiëren, openen, wijzigen of verwijderen van bestanden in het systeem fouten optreden en het actieve programma vastloopt. Scannen moet elke zes maanden worden uitgevoerd, maar de frequentie van de procedure kan worden verhoogd als u elke dag een lange tijd met de computer werkt. Scannen kan worden uitgevoerd als de snelheid van het systeem en het openen van bestanden afneemt.

Stap 2

Sluit alle programma's die in gebruik zijn voordat u de schijf controleert om te voorkomen dat het hulpprogramma voor foutherstel crasht. Nadat alle programma's zijn voltooid, klikt u met de rechtermuisknop op het menupictogram "Start" en klikt u op "Open Explorer". Klik aan de linkerkant van het scherm op Computer. U kunt ook naar dit menu gaan via het "Computer"-pictogram op het bureaublad (indien beschikbaar). Selecteer met de rechtermuisknop de harde schijf die u wilt scannen.

Stap 3

Selecteer in het contextmenu dat verschijnt Eigenschappen om naar het instellingenmenu te gaan. Klik in het bovenste deel van het venster op het tabblad "Service". Selecteer onder de aangeboden opties "Controle uitvoeren" in de subsectie "Schijf controleren".

Stap 4

U ziet een menu voor het configureren van scanparameters. Vink het vakje aan naast "Systeemfouten automatisch oplossen" als u wilt dat alle problemen die door het systeem worden gevonden, automatisch worden opgelost. U kunt ook het item "Controleer en repareer slechte sectoren" selecteren. Als u deze sectie selecteert, neemt de scantijd echter aanzienlijk toe. Het is niet nodig om elke keer dat u controleert het tweede item te markeren. Het is alleen nodig als u een diepere analyse van het schijfbestandssysteem wilt uitvoeren.

Stap 5

Nadat u de gewenste items hebt gemarkeerd, klikt u op "Start". Als u ervoor heeft gekozen om de systeemschijf te controleren, klikt u op de knop "Schijfcontrole plannen" en selecteert u de optie die voor u het handigst is. U kunt scannen dus inschakelen nadat de computer de volgende keer opnieuw is opgestart of op een bepaald tijdstip. Nadat u de gewenste opties hebt geselecteerd, start u uw computer opnieuw op.

Stap 6

Het controleren van de harde schijf op fouten begint onmiddellijk na het opnieuw opstarten. Zodra de procedure voorbij is, verschijnt er een rapport van de uitgevoerde operatie op het scherm. Sluit het verificatieprogramma af. Het scannen van de harde schijf op fouten is voltooid.

Populair per onderwerp