Hoe Tekst Om Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Om Te Draaien
Hoe Tekst Om Te Draaien

Video: Hoe Tekst Om Te Draaien

Video: Hoe Tekst Om Te Draaien
Video: Hoe om te draaien als Michael Jackson.... 2023, Maart
Anonim

De noodzaak om gewone tekst om te draaien is een zeldzame taak. De eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen, is door een grafische editor te gebruiken waarmee u alles kunt doen wat in u opkomt met de tekst. Maar het resultaat zal alleen in de vorm van een afbeeldingsbestand zijn. Er zijn verschillende manieren om tekst rechtstreeks in het document om te draaien zonder vooraf voorbereide afbeeldingen uit een grafische editor in te voegen.

Hoe tekst om te draaien
Hoe tekst om te draaien

instructies:

Stap 1

In de Microsoft Word-teksteditor kunt u tekst omdraaien door deze in een WordArt te plaatsen. Ga hiervoor naar het tabblad Invoegen, klik op de knop WordArt en selecteer de allereerste stijl uit de lijst. Dit geeft u toegang tot de tekstinvoer voor dit object en de lettertype-instellingen ervoor.

Stap 2

Selecteer de grootte, het lettertype en typ de gewenste tekst en klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het gemaakte object en selecteer WordArt opmaken in het contextmenu.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Kleuren en lijnen" en stel de gewenste tint van de bijschriftkleur in het veld "Kleur" in en in het veld "Lijnen" - de instellingen voor de omtrek van de letters. Als u geen streek nodig heeft, selecteert u de regel "Geen kleur".

Stap 5

Klik op het tabblad Grootte en stel Rotatie in op 180 ° om de tekst om te draaien. Klik vervolgens op de knop "OK" en de taak zal worden opgelost - je hebt een omgekeerde inscriptie die je kunt bewerken, verplaatsen, kleuren, enz.

Stap 6

Als u tekst in een HTML-document moet omdraaien, moet u de nieuwe specificatie van de CSS3-stijlbeschrijvingstaal gebruiken. Daarin kunt u nu de hellingshoek van pagina-elementen instellen met behulp van de syntaxis transform: roteren (XXXdeg); Het is waar dat u voor elk type browser een aparte regel moet schrijven:

.flipDiv {

-o-transform: roteren (180deg); / * Voor Opera * /

-moz-transform: roteren (180deg); / * Voor Mozilla FireFox * /

-webkit-transform: roteren (180deg); / * Voor Chrome en Safari * /

transformeren: roteren (180deg); /* Standaard */

/ * De volgende 2 pagina's zijn voor Internet Explorer * /

filter: progid: DXImageTransform. Microsoft. BasicImage (rotatie = 2);

breedte: 500px;

}

Stap 7

Plaats de stijlbeschrijvingscode in het kopgedeelte van het document (tussen de en tags), en plaats op de gewenste plaats op de pagina een blok (div) met de aanduiding van de beschreven klasse flipDiv in het klasse-attribuut. Het kan er bijvoorbeeld zo uitzien: Dit is een omgekeerde tekst

Stap 8

Daarnaast kunt u scripts gebruiken die gewone letters vervangen door pictogrammen van andere alfabetten, vergelijkbaar met omgekeerde letters. Online services met dergelijke scripts zijn te vinden op het netwerk - bijvoorbeeld op het sociale netwerk Vkontakte -

Populair per onderwerp