Standaardprogramma's Verwijderen

Inhoudsopgave:

Standaardprogramma's Verwijderen
Standaardprogramma's Verwijderen

Video: Standaardprogramma's Verwijderen

Video: Standaardprogramma's Verwijderen
Video: Windows 10 - Standaard-apps verwijderen met 10appsManager 2023, Maart
Anonim

Velen die de standaardprogramma's tegenkwamen die bij het besturingssysteem worden geleverd, kwamen vroeg of laat tot de conclusie dat ze kunnen worden verwijderd en in plaats daarvan tools van derden kunnen gebruiken. In de nieuwe versie van het besturingssysteem is het echter niet zo eenvoudig om de standaard hulpprogramma's kwijt te raken.

Standaardprogramma's verwijderen
Standaardprogramma's verwijderen

Noodzakelijk

Een computer met een geïnstalleerd besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Om te beginnen is het de moeite waard om te begrijpen dat het verwijderen als zodanig van standaardprogramma's in het nieuwste besturingssysteem over het algemeen onmogelijk is. Zelfs als u alle bestanden uit de systeemmappen verwijdert, zal het besturingssysteem ze opnieuw herstellen en de standaardtools blijven gebruiken. In de nieuwe versie van het besturingssysteem is het alleen mogelijk om die componenten uit te schakelen die bij het systeem horen, maar die je niet nodig hebt in je werk.

Stap 2

Maak vervolgens een lijst van de programma's die u wilt uitschakelen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat geen van deze programma's is opgenomen in het aantal fondsen dat nodig is om de levensduur van het systeem te behouden. Als je games, de standaardbrowser of de standaard mediaspeler gaat verwijderen, dan zou dit geen probleem moeten zijn.

Maar als u besluit zich te verdiepen in de speciale services die door het besturingssysteem worden gebruikt, raadpleeg dan eerst een professional of een naslagwerk die u meer over deze programma's zal vertellen.

Stap 3

Laten we zeggen dat de lijst is opgesteld, en u kunt beginnen met het loskoppelen. Open het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Dubbelklik daar op het pictogram "Programma's en onderdelen". Selecteer in het geopende venster in het menu aan de linkerkant het item "Componenten in- of uitschakelen".

Vink in het geopende venster het vakje aan naast de programma's die u moet inschakelen en verwijder de programma's die u niet nodig hebt. Klik OK". In sommige gevallen kan het nodig zijn om het systeem opnieuw op te starten om de nieuwe instellingen toe te passen.

Populair per onderwerp