Opladen Via USB Inschakelen

Inhoudsopgave:

Opladen Via USB Inschakelen
Opladen Via USB Inschakelen

Video: Opladen Via USB Inschakelen

Video: Opladen Via USB Inschakelen
Video: USB-C: let hier op als je nieuwe kabels koopt 2023, Maart
Anonim

Veel apparaten ondersteunen opladen via de USB-poort van een computer. Dit is best handig, aangezien de apparaten geen extra stopcontacten in beslag nemen, de aansluitdraden geschikt zijn voor veel apparaten, enzovoort. Ook heeft deze oplaadmethode zijn nadelen.

Opladen via USB inschakelen
Opladen via USB inschakelen

Noodzakelijk

kabel die het apparaat met de computer verbindt

instructies:

Stap 1

Als de batterij van uw apparaat autonoom oplaadt, plaatst u deze in de oplader en sluit u deze aan op de overeenkomstige poort van uw computer. Houd er rekening mee dat de computer tijdens het gehele laadproces ingeschakeld moet zijn en niet in de slaapstand mag gaan, configureer deze parameters in de eigenschappen van het bureaublad en in het menu "Voeding".

Stap 2

Als u de batterij wilt opladen door het apparaat met een USB-kabel op een computer aan te sluiten, zorg er dan voor dat deze actie beschikbaar is voor uw apparaatmodel (u kunt de instructies in de kit lezen). Dit geldt vooral voor camera's, zeldzame telefoonmodellen, camcorders, enzovoort.

Stap 3

Controleer bij problemen met het opladen van apparaten via de USB-poort van de computer de functionaliteit van de connectoren door de apparaten op een andere poort aan te sluiten. Houd er ook rekening mee dat de computer mogelijk opnieuw opstart wanneer meerdere USB-apparaten tegelijk worden opgeladen, omdat de voedingseenheid niet krachtig genoeg is om de noodzakelijke bewerkingen uit te voeren. In dit geval is het de moeite waard om het gelijktijdig opladen van apparaten vanaf USB te stoppen en, indien mogelijk, de voeding te vervangen door een krachtigere.

Stap 4

Let ook op de extra opties voor het aansluiten van apparaten op een computer, tijdens het opladen kun je ook bewerkingen uitvoeren met apparaatbestanden, verschillende instellingen toepassen, enzovoort. Als u apparaten synchroniseert, kan de oplaadtijd toenemen.

Stap 5

Als uw apparaat alleen een oplaadkabel heeft voor aansluiting via een USB-interface en u niet constant toegang hebt tot een computer, schaf dan een speciale adapter aan om een USB-kabel op een stopcontact aan te sluiten. Dit is vooral handig voor eigenaren van draagbare spelers.

Populair per onderwerp