Uw Laptop Voor De Eerste Keer Opladen

Inhoudsopgave:

Uw Laptop Voor De Eerste Keer Opladen
Uw Laptop Voor De Eerste Keer Opladen
Anonim

Batterijen zijn een onvervangbaar ding in de elektronica. De standaard voor kwaliteit en alomtegenwoordigheid in notebooks van vandaag is de lithium-ionbatterij (Li-Ion). Ze zijn groot in volume en licht in gewicht. De nadelen van dit type batterij zijn de hoge kosten en het relatief kleine temperatuurbereik voor gebruik. Om uw batterij langer mee te laten gaan, moet u uw laptop de eerste keer correct opladen.

Uw laptop voor de eerste keer opladen
Uw laptop voor de eerste keer opladen

Het is nodig

  • - notitieboekje;
  • - Oplader;
  • - stopcontact;
  • - gebruikershandleiding laptop.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw laptop een lithium-ionbatterij heeft. Zie voor deze specificatie de gebruikershandleiding of op de doos van de computer. De fabrikant geeft het batterijtype aan met de lettercombinatie Li-Ion.

Stap 2

Een nieuwe laptop heeft meestal een ongeladen of gedeeltelijk opgeladen batterij. Het Li-Ion-systeem heeft niet het "geheugeneffect" van oudere apparaten. Ook batterijen van de volgende generatie - lithium-polymeer (Li-Poly) - zijn niet onderhevig aan dergelijke actie. Maar om de werking van het systeem niet te verstoren, is het noodzakelijk om de laptop voor de eerste keer goed op te laden.

Stap 3

Sluit de oplader aan zonder de computer aan te zetten en laat hem voor de eerste keer 's nachts opladen. Dit zorgt ervoor dat u de meest opgeladen batterij krijgt die mogelijk is. Als u het niet kunt laten en de laptop aanzet, kan het batterijpictogram na 10-20 minuten voor de eerste keer opladen 100% gereed zijn. Zet de computer uit, verwijder de batterij, wacht een paar seconden. Plaats de batterij terug. Sluit je laptop aan op de oplader. De batterij kan tijdens het opladen erg heet worden.

Stap 4

Om ervoor te zorgen dat de batterij van een nieuwe laptop zijn maximale capaciteit bereikt, moet deze worden "getraind". Nadat u 's nachts hebt opgeladen, haalt u de stekker uit het stopcontact en gebruikt u de computer in de offlinemodus totdat de batterij volledig leeg is. Verbind uw computer 's nachts opnieuw met het netwerk. Herhaal deze manipulaties meerdere keren (3-5) om de batterij goed te ontwerpen.

Stap 5

Merk op dat een nieuwe batterij sneller zal opladen en ontladen. De werkelijke levensduur van de batterij van uw computer komt in eerste instantie mogelijk niet overeen met de specificaties van de fabrikant. Haast je niet naar de winkel: na een paar volledige oplaadbeurten kan de batterij gemakkelijk de opgegeven tijd weerstaan.

Aanbevolen: