Populaire Sensoren Voor Het "smart Home"-systeem

Populaire Sensoren Voor Het "smart Home"-systeem
Populaire Sensoren Voor Het "smart Home"-systeem

Video: Populaire Sensoren Voor Het "smart Home"-systeem

Video: Populaire Sensoren Voor Het
Video: Xiaomi Qingping CGPR1 - bewegingssensor met lichtsensor, overzicht, integratie in Home Assistant 2024, Mei
Anonim

Smart home-systemen komen geleidelijk ons leven binnen, omdat het erg handig is om het klimaat van je huis te kunnen regelen en het veiligheidsniveau te verhogen.

Populaire sensoren voor het systeem
Populaire sensoren voor het systeem

De vorming van een "smart home" systeem hangt volledig af van de wensen en mogelijkheden van de eigenaar. Het is helemaal niet nodig om de duurste en meest complexe systemen aan te schaffen, het is beter om specifieke problemen op te lossen en in plaats van een kant-en-klare oplossing uw eigen configuratie te kiezen.

Laten we eens kijken welke sensoren in het smart home-systeem kunnen worden opgenomen. Laten we ze voorwaardelijk verdelen in de volgende groepen:

1. Bescherming tegen inbraak

Deze groep omvat sensoren voor beweging, openen van ramen of deuren, glasbreuk. Dienovereenkomstig zullen deze apparaten het mogelijk maken om op tijd een crimineel te detecteren die eigendom heeft binnengedrongen in afwezigheid van de eigenaren van het huis. Afhankelijk van de configuratie van het beveiligingssysteem kan op het moment dat de sensor wordt geactiveerd een sirene aangaan (om een dief af te schrikken), een alarmmelding via een mobiele telefoon, e-mail en een oproep naar de beveiligingsconsole.

CCTV-camera's moeten ook in deze groep worden opgenomen.

2. Bescherming tegen nutsproblemen

Gemeenschappelijke tegenslagen kunnen lastig en kostbaar zijn. In appartementsgebouwen is het de moeite waard om op zijn minst de eenvoudigste detectoren voor rook-, gas- en waterlekken te installeren. Op de markt vindt u zowel conventionele indicatoren als sensoren in combinatie met kleppen om lekken af te sluiten en de mogelijkheid om een probleem via mobiele communicatie te melden.

3. Voor meer comfort

Om het microklimaat thuis te regelen, kunt u ook sensoren installeren - vochtigheid, temperatuur, lichtregeling. Met een airconditioningsysteem kan de huiseigenaar dus het temperatuurregime aanpassen dat voor hem comfortabel is, en de licht-, bewegings- of geluidssensoren zullen het mogelijk maken om de verlichting van het huis te regelen zonder schakelaars, wat de energie aanzienlijk zal verminderen consumptie.

Let op: Ben je niet van plan om een volwaardig "slim" systeem in huis te installeren, dan kun je losse sensoren gebruiken die autonoom werken. Deze optie zal goedkoper zijn, hoewel de beveiliging minder veilig zal zijn.

Aanbevolen: