Meest Populaire Browsers

Inhoudsopgave:

Meest Populaire Browsers
Meest Populaire Browsers

Video: Meest Populaire Browsers

Video: Meest Populaire Browsers
Video: Most Popular Web Browsers 1993 - 2020 2024, Mei
Anonim

De software die nodig is om websites te bekijken, wordt een browser genoemd. Voor 2014 zijn de populairste browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer, Opera en Safari.

Meest populaire browsers
Meest populaire browsers

instructies:

Stap 1

De populairste browser ter wereld is Google Chrome. In mei 2014 bedroeg het marktaandeel in de wereld 45,6%. De browser wordt gebruikt door meer dan 300 miljoen internetgebruikers. Chrome staat ook op de eerste plaats in Runet met een aandeel van 24,9%. Maar de browser werd pas in november 2008 voor het eerst op het World Wide Web gelanceerd. Het is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Google, dat bekend staat om zijn zoek- en advertentietechnologieën op internet. Voor de release van Chrome huurden de oprichters van het bedrijf Larry Page en Sergey Brin de beste ontwikkelaars van een ander programma in - Mozilla Firefox. De browser is gericht op hoge snelheid, verhoogde veiligheid en stabiliteit.

Stap 2

De volgende browser die populair is onder gebruikers is Internet Explorer. Het aandeel voor 2014 varieert van 24, 64%. Het programma is in 1995 ontwikkeld door het computerbedrijf Microsoft. Inbegrepen in een verplichte set Windows-besturingssystemen.

Stap 3

De derde meest populaire browser ter wereld is Mozilla Firefox. Het marktaandeel is 19,26%. De webbrowser is een groot succes in Duitsland en Polen. In Rusland staat het op de tweede plaats onder pc-browsers. Internetgebruikers zijn van Mozilla Firefox gaan houden vanwege het systeem met tabbladen, het zoeken tijdens het typen, de spellingcontrole, de downloadmanager en de live bladwijzers. Er wordt ook aangenomen dat de browser het meest stabiel presteert in vergelijking met andere surfprogramma's. Mozilla Firefox werd voor het eerst uitgebracht in november 2004.

Stap 4

De vierde plaats in termen van het aantal internetgebruikers wordt consequent ingenomen door de Safari-browser. Het is ontwikkeld door Apple Corporation. Deze browser is niet zo populair in Rusland. De eerste versie van Safari werd uitgebracht op 11 juni 2007. Het heeft ingebouwde zoekhulpmiddelen zoals Google, Bing, Yahoo!. Voor Rusland werkt de Yandex-zoekmachine bovendien. Belangrijkste Safari-functies: pop-upblokkering, zoomen tijdens typen, zoeken naar tekst op een pagina, privénavigatie, leesmodus, versleutelingsprotocollen en meer.

Stap 5

Opera is een browser waarvan het wereldwijde marktaandeel varieert van 1%. Maar in Rusland heeft het hogere tarieven, alleen achter Google Chrome en Firefox. Het softwarepakket verschilt van andere browsers in zijn interface met meerdere pagina's en de mogelijkheid om documenten te schalen. Vervolgens hebben andere waarnemers deze eigenschappen natuurlijk overgenomen. Opera heeft consequent haar leidende positie in de markt voor mobiele browsers behouden.

Aanbevolen: