Hoe De Pc-voeding Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Pc-voeding Te Controleren?
Hoe De Pc-voeding Te Controleren?

Video: Hoe De Pc-voeding Te Controleren?

Video: Hoe De Pc-voeding Te Controleren?
Video: Welke voeding kies je? - PC Detective #15 2024, April
Anonim

Het eerste dat u moet doen als uw computer niet goed werkt, is uitzoeken welke hardware precies kapot is. Het moeilijkste deel is het controleren van de voeding, omdat deze volledig kan breken, wat kan betekenen dat deze moet worden vervangen, of dat sommige van de samenstellende delen kapot kunnen gaan.

Hoe de pc-voeding te controleren?
Hoe de pc-voeding te controleren?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - instructies voor het aansluiten van de moederborddraden;
  • - bron van kracht;
  • - voltmeter.

instructies:

Stap 1

Controleer of het probleem een kapotte voeding is. Let er bij het inschakelen op of de koeler achter het rooster van het blok aan de achterkant van de computerkast draait. Zo niet, dan betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat het defect is. Het kan ook wijzen op een probleem met het moederbord - het kan eenvoudigweg geen opstartsignaal verzenden. Het zou handig zijn om hier een werkende reservevoeding te hebben om zeker te zijn.

Stap 2

Als u een reserve, werkende voeding heeft, koppelt u de computer los van de voeding. Draai de schroeven aan de zijwanden van de behuizing los. Onthoud de volgorde van het verbinden van lussen met apparaten. Besteed speciale aandacht aan het bedradingsschema voor het voorpaneel van het moederbord - hier kunt u het beste een gedetailleerde schets maken of dit diagram vinden in de instructies voor het moederbord.

Stap 3

Koppel de voedingsdraden los door de kabels voorzichtig bij de voetjes vast te houden. Schroef alle bevestigingen los waarmee de voeding aan de behuizing van de systeemeenheid is bevestigd. Sluit de draden van de reservevoeding aan in dezelfde volgorde als de draden van de originele. Sluit uw computer aan op een stroombron. Als alles werkte, was het probleem gevonden.

Stap 4

Als u geen reservevoeding heeft, koppelt u de kabels los van de apparaten, koppelt u het apparaat los van de behuizing en steekt u de stekker in een stopcontact. Sluit contact 14, aangeduid met PS_ON Als de koeler niet beweegt, is specialistische interventie vereist. Om er zeker van te zijn dat het probleem bij de stroomvoorziening ligt en niet bij de koeler, kunt u proberen verbinding te maken met de stroomdraden, bijvoorbeeld een diskettestation of een extra ventilator om te zien of er een uitgangsspanning is. Meet het met een voltmeter. Als er grote afwijkingen zijn van de standaard spanningsindicatoren, kunt u de voeding het beste naar een specialist brengen.

Aanbevolen: