Tekst Op Een Printer Afdrukken

Inhoudsopgave:

Tekst Op Een Printer Afdrukken
Tekst Op Een Printer Afdrukken

Video: Tekst Op Een Printer Afdrukken

Video: Tekst Op Een Printer Afdrukken
Video: Printer not printing text only but printing graphics. Epson, HP, Canon 2023, Maart
Anonim

Bij het werken met elektronische documenten of het zoeken naar informatie op het web, is het vaak nodig om een hardcopy te maken, d.w.z. de tekst afdrukken. Het instellen van de printer en het uiterlijk van het document gebeurt met het besturingssysteem.

Tekst op een printer afdrukken
Tekst op een printer afdrukken

instructies:

Stap 1

Om een tekstbestand af te drukken in het menu "Bestand", selecteert u de optie "Afdrukken". U kunt deze opdracht vervangen door de sneltoets Ctrl + P of door op de knop Afdrukken te klikken als printerpictogram op de werkbalk. Het venster met afdrukinstellingen verschijnt.

Stap 2

Als u meerdere printers gebruikt (bijvoorbeeld netwerk en lokaal), opent u in het gedeelte "Printer" de lijst "Naam" en selecteert u het gewenste apparaat.

Stap 3

Klik op Eigenschappen. Stel op het tabblad "Lay-out" de afdrukopties in. Het uiterlijk van de afgedrukte tekst hangt af van de richting van het vel - "Landschap" of "Portret" en het aantal pagina's op het vel. Probeer deze parameters te wijzigen - het uiterlijk van de pagina wordt weergegeven in het voorbeeldvenster aan de rechterkant.

Stap 4

Als u een deel van de tekst wilt afdrukken, geeft u in de sectie "Pagina's" de vereiste paginanummers op of selecteert u een fragment met de cursor en zet u de schakelaar op de positie "Selectie". Geef in het gedeelte Exemplaren het aantal dubbele pagina's op dat u wilt afdrukken.

Stap 5

Klik op Opties voor meer gedetailleerde afdrukinstellingen. Geef in het optievak aan of u afbeeldingen, achtergrondafbeeldingen, speciale opmaaktekens, verborgen tekst en meer wilt afdrukken.

Stap 6

Klik in het gedeelte 'Afdrukken' op 'Voorbeeld' om de marges, het paginaformaat en meer te selecteren. Nadat u alle benodigde parameters hebt ingesteld, klikt u op OK om het afdrukproces te starten.

Stap 7

U kunt een webpagina op dezelfde manier afdrukken: door de knop "Afdrukken" op de werkbalk te selecteren, door op Ctrl + P te drukken of door de opdracht "Afdrukken" uit het menu "Bestand". Of zo: selecteer de hele pagina of een fragment ervan en kopieer de selectie naar het klembord Ctrl + C. Open vervolgens een teksteditor en plak de inhoud van het klembord Ctrl + V. Druk de voltooide tekst op de gebruikelijke manier af.

Stap 8

Als het niet wordt afgedrukt, controleert u of het pictogram en de printernaam in het Configuratiescherm staan onder Printers en faxapparaten. De standaardprinter is gemarkeerd met een zwart vinkje. Als het gewenste pictogram niet in de groep staat, controleer dan of het apparaat goed is aangesloten op de systeemeenheid.

Stap 9

Als er een pictogram is, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen" in het vervolgkeuzemenu. Voer in een nieuw venster in het menu "Printer" het commando "Afdrukwachtrij wissen" uit en bevestig door op OK te klikken.

Populair per onderwerp