Hoe Teken Je Een Driehoek In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Driehoek In Photoshop
Hoe Teken Je Een Driehoek In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Driehoek In Photoshop

Video: Hoe Teken Je Een Driehoek In Photoshop
Video: How to Cartoon Yourself (#1 Step-by-Step PHOTOSHOP Tutorial) 2023, Maart
Anonim

Op het eerste gezicht zijn er geen hulpmiddelen voor het maken van een driehoek in Adobe Photoshop CS5, maar alleen in het begin. Zelfs als u niet zo lang bekend bent met het programma, zullen verschillende manieren worden voorgesteld om dit probleem op te lossen. We brengen de eenvoudigste onder uw aandacht.

Hoe teken je een driehoek in Photoshop
Hoe teken je een driehoek in Photoshop

Noodzakelijk

Russified versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop CS5 en maak een nieuw document: klik op het menu-item "Bestand" en vervolgens op "Nieuw" (of snellere optie - de sneltoets Ctrl + N), in de velden "Hoogte" en "Breedte", specificeer bijvoorbeeld, 500 elk en klik op Maken.

Stap 2

Zoek het paneel "Lagen", standaard bevindt het zich in de rechterbenedenhoek van het programma, en als het er niet is, drukt u op F7. Klik op het tabblad "Lagen" op de knop "Een nieuwe laag maken" (het pictogram is gemaakt in de vorm van een omgedraaid vel papier) en noem het "Driehoek". Om de naam van een laag te wijzigen, dubbelklikt u op de naam, voert u tekst in met het toetsenbord en drukt u op Enter.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Rechthoekig selectiekader (sneltoets M, schakel tussen aangrenzende elementen Shift + M) en teken er een vierkant mee: houd de linkerknop ergens linksboven in de werkruimte ingedrukt, sleep de muis naar rechtsonder en laat de knop los. Je krijgt een kader waarvan de randen eruit zullen zien als "lopende mieren" - dit is het selectiegebied.

Stap 4

Als u over dit gebied wilt schilderen, activeert u het gereedschap Vullen (sneltoets "G", schakelt tussen aangrenzende gereedschappen - Shift + G), selecteert u een kleur (F6) en klikt u met de rechtermuisknop in het selectiegebied.

Stap 5

Klik op het menu-item "Bewerken" en vervolgens op "Vrije transformatie" (sneltoets Ctrl + T) om de opdracht op te roepen om het object te wijzigen. Transformatiehandvatten - er verschijnen kleine transparante vierkanten in de hoeken en aan elke kant van de rechthoek. Klik met de rechtermuisknop in het selectiegebied en selecteer "Perspectief" in het menu dat verschijnt. Klik op de markering linksboven en sleep deze naar het midden van de bovenzijde van het vierkant. Samen met de linkerkant van de rechthoek zal de rechterkant naar het midden gaan. De gelijkbenige driehoek is klaar.

Stap 6

Om het resultaat op te slaan, drukt u op de toetscombinatie Ctrl + Shift + S, selecteert u het pad, wijzigt u het bestandstype in Jpeg, geeft u een naam op en klikt u op "Opslaan".

Populair per onderwerp