Hoe Teken Je Een Driehoek In Adobe Illustrator

Hoe Teken Je Een Driehoek In Adobe Illustrator
Hoe Teken Je Een Driehoek In Adobe Illustrator

Video: Hoe Teken Je Een Driehoek In Adobe Illustrator

Video: Hoe Teken Je Een Driehoek In Adobe Illustrator
Video: Learn to Draw Anything with Adobe Illustrator CC 2024, Mei
Anonim

Het lijkt erop, wat is er eenvoudiger? Voor beginners kan dit echter een echt probleem zijn, aangezien de driehoekige vorm niet beschikbaar is in de standaard Adobe Illustrator-tools.

Hoe teken je een driehoek in Adobe Illustrator
Hoe teken je een driehoek in Adobe Illustrator

Methode één. Selecteer het gereedschap Pen ([P]-toets) en klik op drie plaatsen in het werkgebied om een driehoekige vorm te krijgen en een vierde keer op het eerste punt om het pad te sluiten. U kunt de contour ook sluiten door drie punten te selecteren en op de toetsencombinatie [Ctrl + J] te drukken.

Methode twee. Selecteer het gereedschap Lijnsegment (-toets) en teken drie rechte lijnen zodat het einde van de vorige regel samenvalt met het begin van de volgende (het einde van de derde regel moet samenvallen met het begin van de eerste). Selecteer de resulterende lijnen en druk op [Ctrl + J] om het pad te sluiten.

Methode drie. Selecteer het gereedschap Rechthoek (Toets [M]) en teken een rechthoek. Selecteer vervolgens het gereedschap Ankerpunt verwijderen (toets [-]) en klik op een van de hoekpunten van de rechthoek om deze te verwijderen.

Methode vier. Selecteer het gereedschap Veelhoek in hetzelfde menu als de Rechthoek. Klik op het werkgebied en zonder de linkermuisknop los te laten, kunt u op de pijlen omhoog en omlaag op het toetsenbord drukken om het aantal hoeken van de veelhoek aan te passen.

De vijfde methode. Selecteer het gereedschap Ster in hetzelfde menu als de veelhoek. Klik op het werkgebied en, zonder de linkermuisknop los te laten, kunt u op de pijlen omhoog en omlaag op het toetsenbord drukken om het aantal uiteinden van de ster aan te passen.

Aanbevolen: