Hoe Kanalen Op Te Slaan In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Kanalen Op Te Slaan In Photoshop
Hoe Kanalen Op Te Slaan In Photoshop

Video: Hoe Kanalen Op Te Slaan In Photoshop

Video: Hoe Kanalen Op Te Slaan In Photoshop
Video: Photoshop Tutorial 2 in 1 gezicht 2023, Maart
Anonim

Elke keer dat u in Adobe Photoshop werkt en een gebied selecteert, maakt u een alfakanaal. De toolkit van het programma bevat veel opties voor het manipuleren van alfakanalen, maar een van de belangrijkste is dat ze kunnen worden opgeslagen en later kunnen worden gebruikt.

Hoe kanalen op te slaan in Photoshop
Hoe kanalen op te slaan in Photoshop

Noodzakelijk

Russified versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Open een afbeelding: klik op het menu-item "Bestand" en vervolgens op "Openen" (deze actie kan sneller worden uitgevoerd door op de toetsencombinatie Ctrl + O te drukken), selecteer het bestand en klik op de knop "Openen". Selecteer het gebied in de afbeelding met behulp van de rechthoekige selectiekader (sneltoets M, schakel tussen aangrenzende elementen Shift + M) of Lasso (L, schakelaar - Shift + L). In ons geval maakt het niet uit welk gebied, dus selecteer er een. Het alfakanaal is gemaakt.

Stap 2

Er zijn twee manieren om de selectie op te slaan. Ten eerste: zoek het venster "Lagen" (als het er niet is, roep het dan op met de sneltoets F7), zoek het tabblad "Kanalen" erop en klik op de knop "Geselecteerd gebied in een nieuw kanaal opslaan", die zich in de rechter benedenhoek van het venster. Ten tweede: Klik op het menu-item "Selectie"> "Selectie opslaan"> "OK". Optioneel kunt u het nieuwe alfakanaal een naam geven.

Stap 3

De opgeslagen alfakanalen, dit zijn ook de geselecteerde gebieden, bevinden zich op het tabblad "Kanalen" in het venster "Lagen". Naast elk van hen staat een embleem dat de selectie in miniatuur weergeeft: het gebied zelf is wit en al het andere is zwart. Toegang tot elk kanaal wordt uitgevoerd met behulp van sneltoetsen, waarvan de combinaties op dezelfde plaats worden aangegeven, in de kanaallijst rechts van elk van hen. Gebruik de toetsen Ctrl + D om de selectie ongedaan te maken.

Stap 4

Kies Selectie > Selectie laden om een eerder opgeslagen kanaal te laden. Let in het venster dat verschijnt op de velden "Document" (als u momenteel in meerdere documenten werkt) en "Kanaal" (als er meerdere geselecteerde gebieden in een bepaald document zijn). Klik na het selecteren van het gewenste alfakanaal op "OK".

Stap 5

Als u het resultaat wilt opslaan, klikt u op het menu-item "Bestand", vervolgens op de knop "Opslaan als" (of de combinatie Shift + Ctrl + S), selecteert u het pad, schrijft u de bestandsnaam, specificeert u Jpeg in de "Bestanden van type" veld en klik op "Opslaan" …

Populair per onderwerp