Hoe Jpeg Op Te Slaan In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Jpeg Op Te Slaan In Photoshop
Hoe Jpeg Op Te Slaan In Photoshop

Video: Hoe Jpeg Op Te Slaan In Photoshop

Video: Hoe Jpeg Op Te Slaan In Photoshop
Video: Als je een jpg niet kunt opslaan (Photoshop) 2024, April
Anonim

Het meest voorkomende bitmapbeeldformaat is JPEG. In Adobe Photoshop en andere grafische editors zijn er een aantal instellingen die de kwaliteit van afbeeldingen in dit formaat sterk beïnvloeden.

Hoe jpeg op te slaan in Photoshop
Hoe jpeg op te slaan in Photoshop

instructies:

Stap 1

Een beginner zou niet diep in de theorie moeten gaan, maar je moet zeker weten dat JPEG een formaat is met een compressie-algoritme. Een bestand van dit formaat kan bijvoorbeeld verschillende extensies hebben?.jpg,.jfif,.jpg,.

Stap 2

De manier waarop u JPEG opslaat, hangt sterk af van uw behoeften. Voordat u de afbeelding opslaat, moet u beslissen of u de afbeelding wilt verwerken, afdrukken op fotopapier of dat u de afbeelding alleen op een pagina op internet wilt plaatsen.

Stap 3

Voor verdere verwerking of afdrukken in een donkere kamer slaat u de afbeelding op met de maximale kwaliteit en grootte. Wanneer u de afbeelding die u zoekt opslaat, opent u het menu Bestand en selecteert u Opslaan als. Selecteer de map waar het bestand zal worden opgeslagen. Voer in de eerste regel de naam in en in de tweede regel selecteert u het JPEG-formaat en klikt u op de knop Opslaan. Als u het bestand heeft gemanipuleerd, verschijnt er een dialoogvenster met een keuze uit de kwaliteit van de opgeslagen afbeelding. Selecteer de maximale kwaliteit met de schuifregelaar of het bijbehorende cijfer 12. Bevestig de selectie door op Ok te klikken. Als u geen manipulaties met de afbeelding hebt uitgevoerd, wordt na het opslaan het dialoogvenster met de keuze van de JPEG-kwaliteit niet geopend.

Stap 4

Bij het opslaan van een foto voor publicatie op internet, kunnen moderne bronnen zelf de grootte en kwaliteit van de gedownloade JPEG wijzigen. In sommige gevallen moet u het echter zelf doen. Pas het formaat van de afbeelding aan voordat u de afbeelding opslaat door naar het menu Afbeelding te gaan en Afbeeldingsgrootte te kiezen. Zorg ervoor dat het vakje Verhoudingen beperken is aangevinkt. Kies de maateenheid die voor u geschikt is: centimeters, pixels, inches of millimeters, voer in getallen de gewenste waarde voor een van de zijden in en klik op Ok (in de meeste gevallen worden afbeeldingen van 800 tot 1500 pixels aan de grotere zijde gebruikt voor webpagina's). Sla het resultaat op met een lagere kwaliteit. Met zijn waarden van 8 tot 10 en een kleine afbeeldingsgrootte zijn visuele verschillen met de originele grootte minimaal, maar de bestandsgrootte wordt aanzienlijk verminderd.

Stap 5

Ook in Adobe Photoshop is er een speciale module voor het optimaliseren en opslaan van afbeeldingen voor webpagina's, wat misschien handiger is. Kies in het menu Bestand de optie Opslaan voor web. In het dialoogvenster dat wordt geopend, krijgt u een voorbeeldvenster voor de opgeslagen afbeelding en verschillende opties voor instellingen te zien. Selecteer het tabblad 4-up of 2-up. Het programma biedt u vier of twee mogelijke opties voor de geoptimaliseerde afbeelding. Om een geschikte op te slaan, klikt u op de afbeelding en klikt u op Opslaan. Als je niet helemaal tevreden bent met de opties, gebruik dan eerst de tools aan de rechterkant van de afbeelding.

Aanbevolen: