Hoe Een Koeler Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Te Verwijderen?
Hoe Een Koeler Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Koeler Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Koeler Te Verwijderen?
Video: Home hack - DIY - How to remove the broken screw 2023, December
Anonim

Het stof dat wordt opgevangen door de koeler die de processor van de computer koelt, verdwijnt jarenlang niet, omdat er meestal niemand op let. Vroeg of laat raakt de koeler zo verstopt met vuil dat hij zijn taak niet meer aankan en begint de processor op te warmen. Plotseling herstarten, vastlopen en remmen van het systeem zijn allemaal symptomen van oververhitting van de processor. In een dergelijke situatie is het noodzakelijk om de koeler te verwijderen en te reinigen van vuil.

Hoe een koeler te verwijderen?
Hoe een koeler te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Koppel de voeding volledig los van de systeemeenheid. Haal de stekker uit het stopcontact.

Stap 2

Draai de schroeven los en verwijder het deksel van de zijkoffer.

Stap 3

Onderzoek het moederbord en koppel de draden die ernaartoe leiden los van de voeding. Koppel de draden die de koeler van stroom voorzien los van het moederbord.

Stap 4

Afhankelijk van het specifieke ontwerp wordt de koeler samen met de radiator bevestigd met een clip aan een van de zijkanten, met speciale sloten of met gewone schroeven. Maak de hele structuur los door op de klemmen te drukken of de bijbehorende schroeven los te draaien.

Stap 5

Til de koeler en het koellichaam voorzichtig op en trek ze eruit. Nu kunnen ze volledig worden ontdaan van vuil en kan opgehoopt overblijvend stof worden verwijderd. Vergeet bij het terugplaatsen van de structuur niet om de processor en de zool van het koellichaam die ermee in contact komt te smeren met thermisch vet, dat hem beschermt tegen oververhitting.

Stap 6

Als je geen koelpasta bij de hand hebt, kun je de koeler op een andere manier verwijderen. Heel vaak kun je met het apparaat van de koeler zelf bij de ventilator komen. Het wordt meestal van bovenaf beschermd door een rooster dat is vastgezet met vier schroeven. Door deze schroeven los te draaien kan de ventilator naar buiten worden getrokken. Tegelijkertijd is er voldoende vrije ruimte om schoon te maken zonder de hele structuur van het moederbord los te koppelen. Voor het reinigen kunt u niet alleen kleine borstels gebruiken, maar met voldoende nauwkeurigheid een stofzuiger met een klein mondstuk.

Aanbevolen: