Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Is Verbonden Met Mijn Wifi

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Is Verbonden Met Mijn Wifi
Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Is Verbonden Met Mijn Wifi

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Is Verbonden Met Mijn Wifi

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Is Verbonden Met Mijn Wifi
Video: How to Turn Off WiFi u0026 Install Wired Internet 2024, Mei
Anonim

Als er verschillende storingen optreden tijdens de werking van het draadloze internet, is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: hoe weet ik wie er verbonden is met mijn wifi? Dit is eenvoudig te doen, ga gewoon naar de instellingen van de router of bekijk de status van de verbindingssnelheid.

Er zijn manieren om erachter te komen wie is verbonden met mijn wifi
Er zijn manieren om erachter te komen wie is verbonden met mijn wifi

instructies:

Stap 1

Kijk of de draadloze verbinding met een wachtwoord is beveiligd. Klik op het internettoegangspictogram in de rechterbenedenhoek van het Windows-bureaublad op de taakbalk. Klik met de rechtermuisknop op uw draadloze verbinding en ga naar eigenschappen. Het beveiligingstype moet zijn ingesteld op WPA2-Persoonlijk. Hieronder moet je een wachtwoord bedenken en invoeren, dat zal worden gebruikt om verbinding te maken met het netwerk. Als dit niet gebeurt, kan elke persoon binnen een straal van 50-100 meter, bijvoorbeeld een buurman van een ander appartement, vrijelijk verbinding maken met uw wifi-punt.

Stap 2

Controleer de snelheid van je internetverbinding om te zien of iemand anders is verbonden met wifi. Hiervoor kunt u een van de meetsites gebruiken, bijvoorbeeld speedtest.net of yandex.ru/internet. Slaag voor de voorgestelde test en vergelijk de verkregen indicatoren met de nominale, waaraan uw aansluiting moet voldoen volgens de overeenkomst met de provider. Als de snelheid merkbaar langzamer is, is het mogelijk dat iemand anders op dit moment wifi gebruikt. Het kan ook met het blote oog waarneembaar zijn, bijvoorbeeld tijdens het downloaden van bestanden of het bekijken van streaming video - als de snelheid is gedaald, moet u nadenken over de reden.

Stap 3

Als je je nog steeds zorgen maakt over de vraag - hoe kom je erachter wie er is verbonden met mijn wifi - gebruik dan de gegevens van de webinterface van je router. Open een internetbrowser op een computer of ander apparaat dat is verbonden met wifi en voer het IP-adres van de router in de adresbalk in. Dit is meestal 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Login en wachtwoord voor invoer - het woord admin (als het adres of wachtwoord niet past, bestudeer dan de helpinformatie voor de router).

Stap 4

Wacht tot de D-Link-webinterface is geladen en ga naar het item geavanceerde instellingen. Zoek in het item "Status" de link "Klanten" en klik erop. Hier moet een lijst worden weergegeven met alle apparaten die momenteel met wifi zijn verbonden. Hun IP-adressen worden gemarkeerd in plaats van hun naam. Het is voldoende om te tellen hoeveel bijvoorbeeld apparaten er nu zijn aangesloten op het draadloze netwerk in uw appartement. Als er meer zijn, heeft waarschijnlijk iemand anders verbinding gemaakt met uw wifi-netwerk. In dit geval moet u het wachtwoord om verbinding te maken met dit netwerk onmiddellijk wijzigen of instellen als u dit nog niet heeft gedaan. Dit is de enige manier om uw thuisnetwerk te beschermen tegen indringers en indringers.

Aanbevolen: