Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Op Mijn Computer Werkte

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Op Mijn Computer Werkte
Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Op Mijn Computer Werkte

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Op Mijn Computer Werkte

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wie Er Op Mijn Computer Werkte
Video: JE PC SNELLER MAKEN IN 10 STAPPEN! - Top 10 2024, April
Anonim

Er zijn situaties waarin u vanwege zakelijke behoeften een tijdje het kantoor moet verlaten. Uw computer bevat vertrouwelijke informatie die om veiligheidsredenen niet in verkeerde handen mag vallen. Maar tijdens uw afwezigheid heeft u geen controle over de toegang tot uw computer. Om de twijfel weg te nemen die is geslopen dat iemand aan uw pc zou kunnen werken, controleert u deze met behulp van de standaardtools van het besturingssysteem.

Hoe kom ik erachter wie er op mijn computer werkte
Hoe kom ik erachter wie er op mijn computer werkte

Noodzakelijk

Computer, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Als de computers in uw kantoor zich op het netwerk bevinden, dan kan uw pc worden aangemeld met de naam en het wachtwoord van een andere gebruiker. In dit geval zijn uw gegevens niet beschikbaar voor andere gebruikers. Wanneer u de computer aanzet, blijft het dialoogvenster waarin u om een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, de gebruikersnaam die het laatst op uw computer is gebruikt.

Stap 2

Als uw computer was ingelogd met uw gebruikersnaam en wachtwoord, dan kan de tijd die een andere persoon heeft doorgebracht vrij eenvoudig worden achterhaald. Druk hiervoor met de linkermuisknop op de knop "Start" in de statusbalk (onderaan het beeld op de monitor). Selecteer in het voorgestelde menu de regel "Alle programma's". Ga dan naar de regel "Standaard" en vervolgens daarop in de vervolgkeuzelijst - naar de regel "Opdrachtregel".

Stap 3

Klik op deze regel en typ het commando systeminfo. Er verschijnt een grote lijst met verschillende informatie. Zoek aan de linkerkant van de lijst de regel "Uptime van het systeem". Tegenover deze regel staat informatie over hoeveel dagen, uren, minuten en seconden de computer heeft gewerkt. Door de tijd van afwezigheid en de bedrijfstijd van de computer te vergelijken, kunt u bepalen of de pc zonder u is ingeschakeld of niet.

Stap 4

Als u wilt weten of iemand via internet op uw computer inlogt, moet u deze stappen volgen. Zoek het pictogram Deze computer op uw bureaublad. Klik er met de rechtermuisknop op en ga naar de regel "Control". Klik op deze regel. Dubbelklik in het dialoogvenster dat wordt geopend op de regel "Event Viewer". Ga vervolgens naar de regel "Beveiliging". Daar krijgt u antwoord op uw vraag.

Aanbevolen: