De Versie Van Het Besturingssysteem Bepalen

Inhoudsopgave:

De Versie Van Het Besturingssysteem Bepalen
De Versie Van Het Besturingssysteem Bepalen

Video: De Versie Van Het Besturingssysteem Bepalen

Video: De Versie Van Het Besturingssysteem Bepalen
Video: Bepalen van de windows versie 2024, Mei
Anonim

Wanneer de computer is ingeschakeld, kan de gebruiker zien welk besturingssysteem is geladen. In het Microsoft Windows-systeem gebeurt dit allemaal heel duidelijk: het opschrift "Windows Startup", het Windows-welkomstvenster, de weergave van het bekende Windows-pictogram. Maar soms is dit niet genoeg en moet u ook de versie van het besturingssysteem bepalen. Dit kan op verschillende manieren.

De versie van het besturingssysteem bepalen
De versie van het besturingssysteem bepalen

instructies:

Stap 1

De snelste toegang tot de informatie die u nodig heeft, krijgt u vanaf het bureaublad via het pictogram "Deze computer". Als u dit onderdeel niet ziet, configureert u de weergave ervan. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteert u "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

In het dialoogvenster dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Desktop" en klikt u op de knop "Bureaublad aanpassen" - een extra venster "Desktopelementen" wordt geopend. Vink op het tabblad Algemeen in het gedeelte Bureaubladpictogrammen het vakje naast Deze computer aan en klik op OK. Pas de nieuwe instellingen toe in het venster "Eigenschappen: Weergave", sluit het venster.

Stap 3

Nu het pictogram Deze computer wordt weergegeven, klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het dialoogvenster Systeemeigenschappen dat wordt geopend naar het tabblad Algemeen. Zie de sectie "Windows-versie" voor informatie over de versie van het besturingssysteem. Sluit het venster nadat u de gegevens heeft bekeken.

Stap 4

Hetzelfde venster kan op een andere manier worden opgeroepen. Klik op de knop "Start" en selecteer "Configuratiescherm" in het menu. Klik in de categorie Prestaties en onderhoud met de linkermuisknop op het systeempictogram of selecteer de taak Informatie over deze computer weergeven. Sluit na het bekijken het venster met de OK-knop of door op het "X"-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 5

U kunt meer volledige informatie over het systeem krijgen in het venster "Systeeminformatie". Om het te openen, roept u de opdracht Uitvoeren op vanuit het menu Start. Voer Msinfo32.exe of gewoon Msinfo32 in het lege veld in zonder aanhalingstekens, spaties of andere onnodige afdrukbare tekens. De invoer is niet hoofdlettergevoelig.

Stap 6

Er wordt een nieuw venster geopend. Selecteer met de linkermuisknop de regel "Systeeminformatie" in het linkerdeel van het venster. Zoek in het rechterdeel van het venster in de kolom "Item" de regel "Versie". Daartegenover, in de kolom "Waarde", worden de versie en de montage van het besturingssysteem aangegeven. Sluit na het bekijken het venster door op de X in de rechterbovenhoek van het venster te klikken, of selecteer het item "Bestand" en de opdracht "Afsluiten" in de bovenste menubalk.

Aanbevolen: