Hoe Windows 10 Te Activeren Na Vervanging Van Het Moederbord

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 Te Activeren Na Vervanging Van Het Moederbord
Hoe Windows 10 Te Activeren Na Vervanging Van Het Moederbord

Video: Hoe Windows 10 Te Activeren Na Vervanging Van Het Moederbord

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2023, Januari-
Anonim

Elke gebruiker begint op een dag na te denken over hoe hij zijn computer geheel of gedeeltelijk kan bijwerken. Helaas kan de gebruiker bij het vervangen van zo'n belangrijk element als een moederbord een niet-geactiveerd besturingssysteem tegenkomen. Hoe activeer ik Windows 10 na het vervangen van het moederbord?

Hoe Windows 10 te activeren na vervanging van het moederbord
Hoe Windows 10 te activeren na vervanging van het moederbord

Welke problemen kunt u tegenkomen bij het updaten van het moederbord?

Zoals hierboven vermeld, is het moederbord de centrale link van de computer, omdat alle gegevens over die apparaten die op de computer zijn aangesloten daarop worden geconcentreerd. Bij het vervangen van het moederbord gaan gegevens gewoon verloren, wat een opstartfout van het besturingssysteem veroorzaakt. Visueel ziet de fout eruit als een klassiek scherm van de dood.

Hoe de activering van Windows 10 te herstellen na een update van het moederbord

Een ander probleem dat voortvloeit uit de upgrade van het bord, is de nulstelling van de besturingssysteemlicentie. In dit geval moet u het besturingssysteem opnieuw activeren. Dit kan in twee eenvoudige stappen.

Voorbereidende fase

U moet het voltooien nog voordat het moederbord op de computer is bijgewerkt. De essentie van de voorbereidende fase is om uw reeds geactiveerde en gelicentieerde exemplaar van het besturingssysteem te koppelen aan het Microsoft-account. Om dit te doen:

  1. Ga naar de OS-instellingen en ga naar de instellingen voor "Updates en beveiliging". OS-opties zijn te vinden in het menu Start.
  2. Ga naar het tabblad Activering en kies ervoor om een ​​Microsoft-account toe te voegen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem wordt geactiveerd met een digitale licentie.
  3. Daarna moet u de accountgegevens in het formulier invoeren en op "Inloggen" klikken. Als u geen account heeft, moet u er een maken.

Na al deze stappen wordt de OS-licentie gekoppeld aan het actieve Microsoft-record. Het moederbord kan nu worden vervangen.

Licentieherstel

Nu moet u de licentie voor het besturingssysteem herstellen nadat u het oude moederbord hebt vervangen door een nieuw. Dit vereist de volgende acties:

  1. Ga naar activatie, zoals in de eerste stap van de eerste fase.
  2. Klik in de categorie "Activering" op de regel "Problemen oplossen". Belangrijk: als u een van de belangrijkste hardwarecomponenten in de sectie met OS-activering wijzigt, verschijnt er een overeenkomstige vermelding dat de OS-versie niet is geactiveerd.
  3. Wacht tot de computer klaar is met scannen en stel vast dat er een hardwarecomponent op het apparaat is gewijzigd. De gebruiker kan ook worden gevraagd om naar de online winkel te gaan om het besturingssysteem te kopen. Maar dat moet je niet doen.
  4. Daarna moet u zich aanmelden bij uw Microsoft-account.
  5. Nadat de autorisatie is voltooid, moet u die componenten selecteren die zijn vervangen en vervolgens op "Activeren" klikken.

Dat is alles - nu is het besturingssysteem geactiveerd. Het blijft alleen om te gebruiken. Dit geldt natuurlijk voor die gevallen waarin een persoon een gelicentieerde en officiële versie heeft met een sleutel en zonder activatoren.

Populair per onderwerp