AMD Versus Intel CPU-vergelijking

AMD Versus Intel CPU-vergelijking
AMD Versus Intel CPU-vergelijking

Video: AMD Versus Intel CPU-vergelijking

Video: КТО КРУЧЕ: Intel или AMD? 2022, December
Anonim

Fans van computerhardware beweren tot op de dag van vandaag welk proces nog beter is - Intel of AMD? Intel-processors gaan over een lange levensduur en AMD heeft tijdens zijn bestaan ​​veel vertrouwen verdiend.

AMD en Intel
AMD en Intel

De Intel processor is snel bij het draaien van actieve programma's. Als je veel vensters op je computer hebt staan, zullen de prestaties van deze processor enorm toenemen. Een laag stroomverbruik is ook een onbetwistbaar pluspunt van deze processor. Intel-processors zijn gebouwd voor veel toepassingen en games. Daarom zijn de meeste gamers voor hen. Er zijn genoeg voordelen: uitstekende compatibiliteit met RAM, gevestigde interconnectie, stabiliteit van het werk.

Maar van de positieve eigenschappen van Intel zijn er ook negatieve kanten. Bijvoorbeeld het onvermogen om efficiënt te werken in verschillende toepassingen die een hoger stroomverbruik vereisen. Twee krachtige programma's die tegelijkertijd worden uitgevoerd, kunnen snel worden uitgevoerd, maar als u een paar krachtigere programma's uitvoert, zullen de prestaties duidelijk verslechteren.

Hoe zit het met AMD-processors? Ze onderscheiden zich door hun relatief lage kosten. Hierdoor wist AMD de "gigantische" Intel eruit te persen. Multitasking is het sterke punt van AMD processors, je kunt efficiënt werken in meerdere programma's die veel stroom verbruiken. Multiplatformiteit mag ook niet worden genegeerd. AMD-processors zijn vervangbaar. AMD-processors kunnen desgewenst tot 20% worden overklokt.

Niet zonder nadelen. Ten eerste een hoog stroomverbruik en een slechte interactie met het besturingssysteem van de computer. AMD heeft het moeilijk om de populariteit van Intel bij te houden. En ze worden geassocieerd met minder compatibiliteit voor de meeste programma's.

Het is natuurlijk ieders persoonlijke keuze om een ​​computer te kopen met een Intel- of AMD-processor. Elke processor is op zijn eigen manier goed, dus het is aan de koper om te beslissen op basis van zijn persoonlijke vereisten.

Populair per onderwerp