Welke Modem Te Kiezen - USB 3G Of ADSL

Inhoudsopgave:

Welke Modem Te Kiezen - USB 3G Of ADSL
Welke Modem Te Kiezen - USB 3G Of ADSL

Video: Welke Modem Te Kiezen - USB 3G Of ADSL

Video: Welke Modem Te Kiezen - USB 3G Of ADSL
Video: Доработанный ADSL роутер - добавленный USB порт для 3G модема - мобильный интернет - АДСЛ в 2018 2024, April
Anonim

De keuze van een modem hangt in de eerste plaats af van wat de gebruiker nodig heeft. 3G- en ADSL-modems hebben hun eigen voor- en nadelen. Elk van de apparaten kan een signaal met hoge snelheid verzenden, wat het belangrijkste doel is.

Welke modem te kiezen - USB 3G of ADSL
Welke modem te kiezen - USB 3G of ADSL

Voor- en nadelen van 3G-modems

De markt voor moderne technologieën ontwikkelt zich snel en de verscheidenheid aan modemmodellen groeit gestaag. De meest voorkomende opties zijn USB 3G- en ADSL-modems.

3G-modem heeft een universele interface die iedereen op de meeste apparaten gewend is. Het kan worden aangesloten op een computer, laptop, router met ondersteuning voor draadloze modems. Het is handig genoeg om extra geheugenkaarten of GPS-ontvangers op te nemen.

Als het signaal moet worden versterkt, zijn er modems met signaalversterking waarop je een externe antenne kunt aansluiten. Dit is vooral belangrijk in landelijke gebieden, omdat in stedelijke omstandigheden de internetsnelheid meestal goed is en buiten de stad vaak problemen ontstaan.

De verscheidenheid aan koffers, vormen, maten en kleuren stelt u in staat om elke optie te kiezen op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

De nadelen van USB 3G-modems zijn onder meer het gebruik van plastic van lage kwaliteit dat in sommige goedkope modellen wordt gebruikt. Lichte mechanische belasting kan leiden tot vervorming van de behuizing en uitval van het apparaat.

Voor- en nadelen van ADSL

Als u tegenwoordig de telefoonlijn gebruikt om toegang te krijgen tot internet, worden telefoongesprekken niet gestoord. Dit apparaat is in staat om snelheden tot 8 Mbps te verzenden. Dit apparaat is perfect voor computergamers, omdat ADSL-technologie een verbinding met hoge snelheid kan bieden, maar met lage ping, wat belangrijk is voor online games.

De nadelen zijn onder meer enige complexiteit van de verbinding, aangezien voor het aansluiten van een ADSL-modem een werkend gedeelte van de telefoonlijn vereist is. Ook de aanwezigheid van een gekoppelde telefoonlijn of inbraakalarm zal een serieus obstakel zijn.

De signaalkwaliteit is ook afhankelijk van de afstand tussen de modem en de PBX. Hoe groter de afstand, hoe slechter het signaal zal zijn. Vaak wordt de signaalsnelheid verlaagd vanwege de belasting die optreedt als gevolg van tastbare interferentie in grote telefoonkabels.

Het belangrijkste voordeel van ADSL-modems is de ondersteuning van router- en routerfuncties, waardoor meerdere computers tegelijkertijd toegang hebben tot het netwerk.

De keuze voor dit of dat apparaat hangt dus af van welke functies belangrijker zijn voor de gebruiker. Elk apparaat heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het prijsaanbod is ook geweldig.

Aanbevolen: