Pictogrammen Op Harde Schijven Wijzigen

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Op Harde Schijven Wijzigen
Pictogrammen Op Harde Schijven Wijzigen

Video: Pictogrammen Op Harde Schijven Wijzigen

Video: Pictogrammen Op Harde Schijven Wijzigen
Video: Pictogram van mappen wijzigen.avi 2024, Mei
Anonim

Helaas is het onmogelijk om schijfpictogrammen in Windows Verkenner op dezelfde manier te wijzigen als pictogrammen van bestanden en mappen. Er zijn geen overeenkomstige hulpmiddelen in het venster met schijfeigenschappen. U kunt het echter zelf doen of met aanvullende software.

Pictogrammen op harde schijven wijzigen
Pictogrammen op harde schijven wijzigen

instructies:

Stap 1

Zoek online een pictogram of maak er zelf een, die de bestaande schijfkopieën in Windows Verkenner zal vervangen. Een vereiste voor deze vervangingsmethode is om het pictogram op te slaan in een speciaal voor hen ontworpen bestand in het ico-formaat.

Stap 2

Open Verkenner als deze nog niet actief is. De eenvoudigste manier om dit te doen is door op de toetsencombinatie CTRL + E te drukken. Maar u kunt het juiste item selecteren in het contextmenu dat wordt geopend wanneer u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad klikt. Er is ook een derde manier: dubbelklikken op dezelfde snelkoppeling.

Stap 3

Zoek het voorbereide ico-bestand met een nieuw schijfpictogram in de verkenner en kopieer het door op de combinatie CTRL + C te drukken. Ga naar de hoofdmap van de schijf waarin u geïnteresseerd bent en plak het gekopieerde bestand door op de combinatie CTRL + V te drukken.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in dezelfde map, ga naar het gedeelte Nieuw van het contextmenu en selecteer Tekstdocument. Op deze manier opent u een eenvoudige teksteditor en maakt u een nieuw document.

Stap 5

Typ daarin twee regels instructies: [autorun]

icon = icon.ico Hier moet de bestandsnaam (icon.ico) de bestandsnaam zijn van het pictogram dat je hebt voorbereid - vervang het. Deze instructies moeten in dezelfde map worden opgeslagen, in een bestand met de naam autorun.inf.

Stap 6

Start de computer opnieuw op en het pictogram van de schijf, in de hoofdmap waarvan de ico- en inf-bestanden zijn geplaatst, zal veranderen. Herhaal dezelfde handeling om pictogrammen van andere schijven te wijzigen.

Stap 7

Een andere manier om pictogrammen te vervangen, is door een of ander Windows GUI-modificatieprogramma te gebruiken. Voor de meesten van hen is het vervangen van schijfpictogrammen slechts een van een groot aantal wijzigingen in het uiterlijk van systeemcomponenten. Dergelijke programma's omvatten bijvoorbeeld IconForge, IconPackager, Microangelo On Display, Icon Collector Graphics Editor en andere. De meeste beginnen wanneer het besturingssysteem wordt geladen en constant worden uitgevoerd, waardoor een deel van de RAM- en CPU-tijd van de computer wordt weggenomen.

Aanbevolen: